27 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hatay'da 40 bin 400 bağımsız bölümün inşası tam gaz! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hatay'da 40 bin 400 bağımsız bölümün inşası tam gaz! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni'nde yaptığı açıklamada Hatay'da 40 bin 400 bağımsız bölümün inşasının devam ettiğini söyledi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle katılım sağladığı Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni'nde önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada Hatay'da 40 bin 400 bağımsız bölümün inşasının devam ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Hataylılara şükran borcunu daha çok çalışarak, daha fazla eser ve hizmet üreterek ödeyeceklerini dile getirerek bu vesileyle bir defa daha 6 Şubat 2023 tarhinde depremlerinde ve onları takip eden artçı sarsıntılarda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilediğini söyledi.

Açıklamasında deprem bölgesini yalnızca fotoğraflardan görenlerin 11 kenti etkileyen afetin büyüklüğünü anlamakta zorlandığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özellikle depremden hemen sonra bölgeye yaptıkları ziyaretlerde nasıl bir tabii afetle karşı karşıya kaldıklarını gördüklerini belirterek,  "Hatay ve ilçelerinin asrın felaketini yaşadığı tartışma götürmez bir gerçek. Aynı biçimde devletimizin tüm sıkıntılara rağmen depremin yaralarını sarma konusundaki iradesi ve çabaları da bir başka hakikat." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hatay da 40 bin 400 bağımsız bölümün inşası tam gaz! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada kısa zaman önce Kahramanmaraş ve Adıyaman'da binlerce deprem konutunun temelini attıklarını anımsatarak, aynı sevinci bugün Hataylı kardeşleriyle yaşadığını dile getirdi.

Yaptığı açıklamada Hatay'da toplamda 254 bin 195 konutun depremden zarar gördüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda Hatay'da 32 bin 600 konut, 7 bin 800 köy evi ve depo olacak şekilde toplamda 40 bin 400 bağımsız bölümün inşası devam ediyor. Bugün bu konutlara yenilerini ekliyoruz. Toplam 5 bin bağımsız bölümün de temellerini atıyoruz. Antakya'da zarar görmüş olan Uzun Çarşı'yı ihya etmek için toplamda 600 dükkanın, Antakya Atatürk Caddesi'nde yerinde dönüşüm kapsamında konut ve dükkandan meydana gelen 3 bin 500 bağımsız bölümün, Arsuz'da rezerv alanlarda 900 bağımsız birimin yapımına başlıyoruz. Bugün temellerini atmış olduğumuz projelerle beraber Hatay'ın kent meydanının, şehir merkezinin inşası için de ilk kazmayı vuruyoruz." dedi.
 

Türk Kızılay'dan son dakika açıklaması! Kızılay AVM için tahliye kararı verildi!

Milyonlarca SSK ve BAĞKUR emeklisi merakla bekliyor... Ekim'de ara zam müjdesi gelir mi?

Memur ve memur emeklilerinin zam kararı Resmi Gazete'de yayımlandı!


Geri Dön