27 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem sonrasında 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşaatı başladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem sonrasında 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşaatı başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada deprem sonrasında ülle genelinde 130 bin konut, 36 bin köy evi ve 5 bin ahır olmak üzere toplam 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşa sürecinin başladığını söyledi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Malet Konteyner Kent'te vatandaşlara hitap etti.

"Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin acısı yüreklerimizden bir an olsun dinmedi"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin acısının yüreklerinden bir an olsun dinmediğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem sonrasında 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşaatı başladı!

Açıklamasında bugün alanda 50 bin vatandaşın olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, afetin ilk saatlerinden itibaren devletin ve milletin tüm imkanlarını seferber ettiğini, arama kurtarmadan, yardım ve barınma ihtiyaçlarının giderilmesine kadar her alanda vatandaşların yanında olduklarını kaydetti.

Asrın felaketi olarak belirtilen depremlerden bu yana 650 bin görevlinin depremzedelere hizmet için görev yaptığını, arama kurtarma ekibi olarak 35 bine aşkın personelin bölgede çalıştığını kaydeden Erdoğan 6 Şubat tarihinden bu yana defalarca ziyaret ettiği Malatya'ya en son, deprem konutlarının temel atma ve teslim töreni için gittiğini ve depremzedelerle iftar yaptıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kampanya döneminde de Malatya dahil deprem bölgesini asla unutmadıklarını, afetzedeleri kaderlerine asla terk etmediklerini, bir taraftan mitingler vesilesiyle şehir şehir dolaşırken, diğer taraftan da yapılan çalışmaları günbegün takip ettiklerini söyledi.
 


Geri Dön