27 / 04 / 2024

Türk Kızılay'dan son dakika açıklaması! Kızılay AVM için tahliye kararı verildi!

Türk Kızılay'dan son dakika açıklaması! Kızılay AVM için tahliye kararı verildi!

Başkent Ankara'da Kızılay Meydanı'nda yer alan Kızılay AVM'nin tahliyesine karar verildi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...



Kızılay Meydanı'nda yer alan Kızılay AVM'nin tahliyesine yönelik karar verildi. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre söz konusu tahliye kararına ilişkin açıklama yapan Kızılay, "Kızılay Alışveriş Merkezi'ni yap işlet devret modeli ile kiralayan ve senelerdir sorumluluklarını yerine getirmeyen firmanın yapılan yargılamalar sonucunda mahkemeler tarafından iflasına ve Kızılay AVM binasından tahliyesine karar verildi" ifadelerini kullandı.


İşte Kızılay AVM tarafından yapılan tahliye açıklaması

Hilal-i Ahmer Derneğinin, İstanbul’un işgali sonrasında Ankara’ya taşınmasının ardından Genel Merkez şeklinde kullandığı yapının ömrünü tamamlamasından sonra 2010'da gerçekleştirilen ihale ile KARSAKLAR adlı firma tarafından yap-işlet-devret modeliyle kiralandı.

Kiralayan firmanın bir süre sonra yasal sorumluluklarını yerine getirmemesi sebebiyle, bağışçıların emanetini korumak içim Kızılay Hukuk Müşavirliği tarafından yargı süreci başlatıldı. Uzun süren yargı sürecinden sonra mahkemelerce ismi geçen firmanın iflasına ve bununla beraber taşınmazdan tahliye edilmesine karar verildi.

ALT KİRACILARIN SÖZLEŞMELERİ DE HÜKÜMSÜZ DURUMA GELDİ

Yapılan son dakika açıklamasında alt kiracıların sözleşmelerinin de ana sözleşmenin sona ermesiyle beraber hükümsüz duruma gelerek sona erdiği bildirildi. 

Türk Kızılay dan son dakika açıklaması! Kızılay AVM için tahliye kararı verildi!

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

Kızılay’ın maliki olduğu söz konusu taşınmazın tahliyesinin gerçekleşmesi akabinde yeniden Kızılay yönetimine geçmiş olup ilgili mevzuatlar doğrultusunda iflasına karar verilmiş olan firma ile kiracılık ilişkisinin sonlanması sonrasında alt kiracıların sözleşmeleri de ana sözleşmenin sona ermesi ile beraber hükümsüz hale gelerek sona erdi.

Kızılay yönetiminin ilgili gayrimenkulü devralmasının ardından yapılan ilk incelemede, özellikle yemek katında uzun zamandır bakım çalışması gerçekleştirilmediği ve acil tadilata ihtiyacı olduğu görüldü. Ayrıca buradan hizmet alan vatandaşlar başta olmak üzere çalışanların ve ziyaretçilerin can güvenliği en büyük önceliğimiz. Yemek katındaki eski kiracıların karşı duruşlarına rağmen bu konuda herhangi esnekliğe asla izin verilmeyecek.

KİRACILARLA YENİ SÖZLEŞMELER AKDEDİLDİ

Söz konusu alışveriş merkezinde faaliyet gösteren tüm alt kiracılarla görüşmelerin yürütüldüğünün kaydedildiği açıklamanın devamı şu şekilde:

Kızılay Gayrimenkul yönetimi, günümüz koşullarında yeni bir norm oluşturmak amacıyla söz konusu alışveriş merkezinde faaliyet gösteren tüm alt kiracılarla görüşmeler yürütmüş ve alt kiracıların büyük bir kısmı ile ekonomik hayatın devam etmesini de sağlayacak biçimde yasal düzenlemeler doğrultusunda yeni sözleşmeler akdedildi. Fakat bazı alt kiracıların Kızılay ismi ve taşıdığı değerleri kullanarak 155 senelik kurumumuz aleyhinde haksız ve hukuki mesnetten yoksun gerekçelerle kamuoyunda yanlış bir algı oluşturmaya çalıştığı görülüyor.

“HER TÜRLÜ YASAL HAKKIMIZ KULLANILACAK”

Derneğin tek amacının tahliye ve sözleşmelerin yeniden akdi ile derneğe ve ihtiyaç sahiplerine yarar sağlamak olduğu bildirilen açıklamanın devamı şu şekilde:

Ayrıca Kızılay’ın iş bu hukuk zaferi yüz binlerce ihtiyaç sahibine yardım eli uzatma imkanı vermesi açısından çok büyük bir önem taşımakta olup Kızılay Derneği tarafından ilgili mevzuat hükümleri dışında bir adım atma imkanları bulunmamakla beraber gayesi insanlığa yardım eli uzatmak olan derneğin tek hedefinin de tahliye ve sözleşmelerin yeniden akdi ile derneğe ve dolayısıyla ihtiyaç sahiplerine fayda sağlamak.

Kızılay, bazı firmaların karlarını artırmasına imkan sağlamakla yükümlü olmayıp yaptığı her iş ve işlemde hedefi sadece ihtiyaç sahiplerinin haklarını ve onlara destek olan bağışçıların bağışlarını korumak. Kurumumuzun menfaatlerinin korunması adına da her türlü yasal hakkımız kullanılacak.

Milyonlarca SSK ve BAĞKUR emeklisi merakla bekliyor... Ekim'de ara zam müjdesi gelir mi?

İstanbul'da 100 metrekarelik bir konutun kirası 16 bin TL'yi aştı! Öğrenciler ucuz kiralık ev bulamıyor! 

Ankara'nın göbeğindeki Kızılay AVM iflas etti! Dükkanlar tek tek boşaltılıyor!


Geri Dön