30 / 04 / 2024

Bakan Işıkhan'dan son dakika açıklaması: Emekli maaşlarıyla ilgili çalışmalar başladı! Emeklilere yeni zam müjdesi!

Bakan Işıkhan'dan son dakika açıklaması: Emekli maaşlarıyla ilgili çalışmalar başladı! Emeklilere yeni zam müjdesi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, emekli maaşlarında iyileştirme talepleriyle ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte Bakan Işıkhan'ın o açıklamaları...



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının tedpit edileceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde, Kamu İşveren Heyetinin yeni teklifini bugün vereceğine dikkat çekti. 

Bakan Işıkhan, yaptığı son dakika açıklamasında, sürdürdükleri toplu sözleşme görüşmelerinin kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarını ilgilendiren oldukça geniş ve kapsamlı içeriğe sahip karar süreçleri olduğunun altını çizdi. 

Belirlenecek mali ve sosyal hakların yaklaşık 6 milyon kişiyi ve ailesini yakından ilgilendirdiğine dikkat çeken Bakan Işıkhan, "Böylesine önemli bir süreci hassasiyetle yürütmemiz gerekiyor. Bilindiği gibi, 2024-2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmelerini 1 Ağustos itibarıyla başlatmıştık" dedi ve sürecin başında sendika ve konfederasyonları 936 talep ilettiklerini söyledi. 

Bakan Işıkhan dan son dakika açıklaması: Emekli maaşlarıyla ilgili çalışmalar başladı! Emeklilere yeni zam müjdesi!

TOPLU SÖZLEŞMEDE YENİ TEKLİF BUGÜN SUNULUYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuya ilişkin açıklamasında, çalışma takvimi doğrultusunda 11 hizmet koluna ait tekliflerin tasnifiyle ilerleyen görüşmelerde kamu görevlilerinin geneline ilişkin tekliflerin ön müzakeresinin de yapıldığını söyledi ve "Tüm tekliflerin tasnif ve ön müzakerelerinin tamamlanmasıyla görüşmelerde büyük önem taşıyan müzakere aşamasına geçilmiş oldu. Şu anda müzakereleri sürdürüyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Görüşmelerde yetkili konfederasyon olarak bulunan Memur-Sen'in üçer aylık dönemlik artışlarla 2024-2025 yıllarında toplam yüzde 110 zam talep ettiğini hatırlatan Bakan Işıkhan, "Kamu İşveren Heyeti olarak ilk teklifimiz 2024'ün ilk altı ayı için yüzde 14, ikinci altı ay için yüzde 9, 2025 ilk altı ayı için yüzde 6, ikinci altı ay için yüzde 5 şeklinde oldu. Ancak teklifimizin, Memur-Sen tarafından revize edilmesi talep edildi" şeklinde konuştu ve  bugün yeni teklifin sunulması için yeniden bir araya gelmeyi planladıklarını söyledi. 

Bakan Işıkhan dan son dakika açıklaması: Emekli maaşlarıyla ilgili çalışmalar başladı! Emeklilere yeni zam müjdesi!

Çalışma takvimine uygun şekilde tüm paydaşların son teklifini 22 Ağustos tarihinde vermesi gerektiğinin altını çizen Bakan Işıkhan, görüşmelerde anlaşma sağlanamaması halinde sürecin Kamu Görevlileri Hakem Kurulu tarafından sonuçlandırılacağına dikkat çekti. 

Söz konusu açıklamasını "Tabii hangi şartlarda olursa olsun amacımız süreci en kısa sürede karara bağlamak. Ancak ben görüşmelerin uzlaşmayla neticeleneceğini düşünüyorum, umuyorum. Aslında bugüne kadarki görüşmelerimizin, sağduyunun, anlayışın ve nezaketin hakim olduğu bir ortamda gerçekleşmesi bunun bir işaretidir" diyerek sürdüren Bakan Vedat Işıkhan, sürecin tüm paydaşları memnun edecek şekilde, sağduyu, ortak akıl ve uzlaşma içerisinde karara bağlacağını dile getirdi. 

Bakan Işıkhan dan son dakika açıklaması: Emekli maaşlarıyla ilgili çalışmalar başladı! Emeklilere yeni zam müjdesi!

EMEKLİLERE SON DAKİKA MÜJDESİ 

Bakan Işıkhan, emekli maaşlarında iyileştirme talepleri ile ilgili de açıklamalarda bulundu. 

Işıkhan, konuya ilişkin "Emeklilerle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık ve çalışmaya başladık. Bu zamana kadar ne emeklilerimizin ne de diğer vatandaşlarımızın taleplerine kayıtsız kalmadık, bundan sonra da kalmayız" ifadelerini kullandı ve tüm imkanları daha da zorlayarak gerekeni yapacaklarının altını çizdi. 

65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylığı alanlar buz kesti! Yeni zamlı maaşlar tam bu kadar oldu! 

Altın fiyatları yerle bir oldu! Altın yatırımcıları hemen baksın! 17 Ağustos Perşembe Canlı altın fiyatları 

Ev sahipleri kiraya ara zam yapabilir mi? 


Geri Dön