28 / 04 / 2024

Ev sahipleri kiraya ara zam yapabilir mi? 

Ev sahipleri kiraya ara zam yapabilir mi? 

Ev sahiplerinin ara zam talep ettiği iddiası gündemde yer alamaya başladı. Peki, ev sahipleri kiracıdan ara zam talep edebilir mi? İşte detaylar...



Bazı ev sahiplerinin yüksek zam talepleri durmak bilmiyor. İddialara göre ev sahipleri ara zam beklentisine girdi. Benzer ısrarla karşılaşan kiracıların ne yapması gerektiğini uzmanlara yanıtladı. İşte detaylar...

Kiralara getirilen yüzde 25 zam sınırına rağmen bazı ev sahipleri fahiş artış taleplerinden vazgeçemedi.

Asgari ücrete emekli ile memur maaşına getirilen ara zam sonrası bazı ev sahipleri kiracılarına ara zam baskısı yapmaya başladı.

Kiracılarını arayan o bazı ev sahipleri ya bu rakamı öde ya da evimden çık diyor.

Kiracılar ise ne yapacakları konusunda fikirsiz kalıyor. 

 Ev sahipleri kiraya ara zam yapabilir mi? 

"SUÇ İŞLİYOR DEMEKTİR"

Ahaber'de yer alan habere göre, Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, kira artışlarının senede bir kez yapılacağını asla ara zam gibi bir şeyin söz konusu olamayacağını söyledi.

"Hukuka aykırı yasalara aykırı hatta suç işliyor demektir." diyen Başaran, bununla ilgili eline kağıt gelemez tebligat gelemez bir ihtar çekilemez dava açılamaz diye kaydetti.

Bu kapsamda gayet sakinliğini bozmasınlar yasal yaptırımı olmadığı noktasında kesinlikle bilinçlensinler diye ifade eden Başaran, "Biz buna ne diyoruz, uyanık mal sahiplerinin oyununa gelmeyin diyoruz." ifadelerini kullandı.

 Ev sahipleri kiraya ara zam yapabilir mi? 

"BÖYLE BİR TALEP GEÇERSİZDİR"

Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Avukat Ali Yüksel ise "Türk Borçlar Kanunu 344'üncü maddesinin buna engel olduğunu kısa veya uzun süreli sözleşme fark etmez böyle bir talebin geçersiz olduğuna dikkat çekerek, "Kiracının buna uyması gerekmiyor." şeklinde konuştu.

Yani ev sahiplerinin bu ara zam isteği aslında kanuna aykırı bu kapsamda uzmanlar kiracıları uyarıyor, sakın ara zam yapmayın 1 TL bile fazla kira ödemeyin diyor.

Ev sahibi ara zam talebinde üsteleyip telefon ederek, mesaj atarak sürekli ısrar etse bile, hukuk kiracıdan yana.

 Ev sahipleri kiraya ara zam yapabilir mi? 

KİRACININ ŞİKAYET HAKKI VAR

Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Avukat Ali Yüksel, böyle bir durumda şikayet hakkı zaten kiracının var olduğunu söyledi. Yüksel, "Doğrudan doğruya savcılığa intikali gerekir ceza kanununa göre rahatsız etmek suçundan ceza bile alabilir kabahat suçudur." dedi.

Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, "WhatsApp'taki ekran görüntüleri olabilir arama kayıtları olabilir bununla ilgili suç duyurusunda bulunup taciz edildiğini bile iddia edebilir." değerlendirmesinde bulundu.

Marmara depremi gecikti! Alman uzmanlar açıkladı: Büyüklüğü 7.4'ü geçebilir! 

Elinde dolar olanlar hazır olun! Dolarda rota oluşturuldu! 6 gün sonra dolar böyle olacak

Konutta kredi desteği kira sorununu çözer! Ev alacaklar bu detaylara hemen bakın! 


Geri Dön