28 / 04 / 2024

Bakan Vedat Işıkhan'dan son dakika asgari ücret, emekli ve memur maaşı açıklaması! 

Bakan Vedat Işıkhan'dan son dakika asgari ücret, emekli ve memur maaşı açıklaması! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bütçe görüşmelerinde açıklama yaptı. Bu noktada Bakan Işıkhan asgari ücret, emekli ve memur maaşını değerlendirdi. İşte detaylar...



TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçelerini görüşmek üzere toplandı.

Bakan Işıkhan, bakanlığının gelecek yıl bütçesi üzerine konuştu. 

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari ücrete yaptıkları zamların ve iyileştirmelerin çalışanlara verdikleri önemin göstergesi olduğunun altını çizen Işıkhan, 2024 yılı asgari ücretini tespit etmek üzere asgari ücret tespit komisyonunun 11 Aralık’ta çalışmalarına başladığını anımsatarak, "Komisyondan çıkacak kararın herkesin mutabık kaldığı bir ücret seviyesi olmasını ümit ediyoruz. 2024'te de asgari ücretli çalışanlarımızı enflasyon karşısında koruma ilkemizi aynı kararlılıkla sürdüreceğiz" diye konuştu.

Bakan Vedat Işıkhan dan son dakika asgari ücret, emekli ve memur maaşı açıklaması! 

EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ

Emeklilerin Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerini 2 bin TL'ye yükselttiklerini anımsatan Işıkhan, "Çalışmayan emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5000 TL ödeme yaptık. Çalışmaya devam eden emeklilerimizin için de kanun teklifi TBMM’de kabul edilip Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra ödemeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak 2 gün içinde yapacak şekilde hazırlıklarımızı tamamladık. 2024'te bütçe kapsamında emekli maaşlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

MEMUR MAAŞINA YÜZDE 50 ZAM

Bakanların yaptığı sunumlardan sonra soru- cevaplara geçildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bir soru üzerine memur ve memur emeklilerinin maaşlarına dair açıklama yaptı. Işıkhan, "Kamu görevlileri hakem kurulu kararı uyarınca memurlar için 2024 yılı için yüzde 15 artı yüzde 10, 2025 yılı için yüzde 6 artı yüzde 5 maaş artışı yapılması ve enflasyon farkı verilmesi kararlaştırılmıştır" dedi.

Son 5 aylık TÜİK verilerine göre TÜFE, yüzde 33,66 olarak gerçekleştiğini söyleyen Işıkhan, "Enflasyon farkı ile beraber 2024 ocak ayında memur maaşlarının yüzde 50 civarında artacağı tahmin edilmektedir. 2002 senesinde 392 TL olan en düşük memur maaşı 2023 senesinde 22 bin TL'ye çıkarılarak nominal olarak 56 kat, reel olarak da yüzde 266 oranında artış sağlanmıştır" dedi.

Bakanlık, İstanbul ve Antalya’daki imarlı arazileri 565,5 milyon liraya satacak!

Ekonomist Mert Başaran açıkladı, bunu yapan fakir kalır!


Geri Dön