27 / 04 / 2024

EYT'liler bayram edecek! Bakan’dan son dakika açıklaması! Emekli olacakların sayısı artabilir!

EYT'liler bayram edecek! Bakan’dan son dakika açıklaması! Emekli olacakların sayısı artabilir!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'lilerle ilgili son dakika açıklaması yaptı. Emeklilik sisteminde prim gün sayısı, yıl ve yaş olmak üzere üç kriterin olduğunu söyleyen Bakan Bilgin, "Meclis'ten kanun çıkarken sayı 2 milyona çıkabilir" dedi.



Emeklilikte yaşa takılanlar yani kamuoyunca bilinen adıyla EYT sorunu çözüme kavuşuyor. 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanların emekliliği hak etme şartlarının değiştirilmesiyle ortaya çıkan emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) meselesinde sona gelindi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı taslakta son aşamaya gelirken, düzenlemenin aralık ayında Meclis'e gelmesi, ocak ayında da yürürlüğe girmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pazartesi günü Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, "Emeklilik için yılını doldurup, yaş şartını bekleyen vatandaşlar ve geçici işçilerle ilgili çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayıp açıklayacağız." İfadelerini kullanmıştı.

"EMEKLİ OLACAK KİŞİLERİN SAYISI ARTABİLİR"

Milyonlarca kişi nefesini tutmuş çıkacak düzenlemeyi beklerken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuyla ilgili son dakika açıklaması yaptı. Daha önce ilk etapta 1,5 milyon kişinin emekliliğe hak kazanacağını söyleyen Bilgin, bu sayının 2 milyona çıkabileceğini duyurarak heyecanı iyice artırdı.


Geri Dön