28 / 04 / 2024

Ankara'nın göbeğindeki Kızılay AVM iflas etti! Dükkanlar tek tek boşaltılıyor!

Ankara'nın göbeğindeki Kızılay AVM iflas etti! Dükkanlar tek tek boşaltılıyor!

Yap-İşlet-Devret modeliyle, 25 seneliğine işletilmesi için Karsaklar Gayrimenkul’e verilen Ankara Kızılay Alışveriş Merkezi iflas etti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, yönetimi devralan mülk sahibi Türk Kızılayı, ihtarname çekerek dükkanların boşaltılmasını istedi.



Başkent Ankara’nın göbeğinde bulunan Kızılay Alışveriş Merkezi iflas etti. Alışveriş merkezinin yönetimini devralan mülk sahibi Türk Kızılayı ise alıveriş merkezi esnafından fahiş kira artışları talep etti. Yine verilen detaylara göre yüksek kira artışı karşısında bazı esnaflar dükkanlarını kapatmaya gidiyor.

Elips Haber’den Kadir Gürhan imzalı habere göre, Türk Kızılay’ının mülk sahibi olduğu Kızılay alışveriş merkezinin işletmesini yürüten Karsaklar Gayrimenkul Yatırım İşletme A.Ş, 2018'den sonra kira ödemelerini yapmadı. Kirasını tahsil etmek isteyen mülk sahibi Türk Kızılayı da alt kiracı olan esnafa ihtar çekti ve kirasını tahsil etmek istedi.

Yine konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Türk Kızılayı ayrıca 100-120 civarında dükkânın bulunduğu Kızılay alışveriş merkezindeki 40’a yakın işyerinin tahliyesini istedi. Fakat mahkeme, Yap-İşlet-Devret ile Kızılay alışveriş merkezini işleten Karsaklar Gayrimenkul iflas etmediği için mülk sahibi Kızılay’ın kirasını söz konusu bu şirketten almasını gerektiğine hükmetti. 

Yine verilen bilgilere göre, Karsaklar Gayrimenkul’ün 3 Ağustos 2023 tarihinde iflasını bildirmesi üzerine ise, mülk sahibi olan Türk Kızılayı, süresiz kira sözleşmesi bulunan esnaflara ihtarname çekerek dükkânların en geç 2 Eylül Cumartesi gününe kadar boşaltılmasını talep etti.

Ankara nın göbeğindeki Kızılay AVM iflas etti! Dükkanlar tek tek boşaltılıyor!

44 bin metrekarelik kapalı alan 120 mağaza


Paylaşılan detaylara göre, Kızılay Alışveriş Merkezi 44 bin metrekare kapalı alandaki 120 mağazasıyla,  tekstil, kozmetik, teknoloji gibi sektörlerin önde gelen markalarıyla biryandan kişisel ihtiyaçları karşılarken, diğer yandan da hoş sohbetlere ev sahipliği yapan cafe, fastfood ve restoranlarıyla, aylık olarak yaklaşık 1 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, bebek bakım odaları, dinlenme alanları, muhteşem manzaralı terası ve 1000 metrekare alana yerleşik bowling ve eğlence merkeziyle, tüm konuklarına konforlu ve keyifli anlar yaşatarak,  güzel anılar hediye etmeyi planlıyor.

Çin'den IMF'ye 'korumacılığa karşı çıkın' uyarısı geldi!

İslam Memiş borsada kazanacak ve kaybedecekleri tek tek açıkladı! Cebe koyulmayan kar, kazanç değildir!

Prefabrik evlerde son fırsat! Hemen taşınmaya hazır 2+1 konteyner ev 85 bin liraya satılacak, ilk gelen kapacak!


Geri Dön