02 / 05 / 2024

İslam Memiş borsada kazanacak ve kaybedecekleri tek tek açıkladı! Cebe koyulmayan kar, kazanç değildir!

İslam Memiş borsada kazanacak ve kaybedecekleri tek tek açıkladı! Cebe koyulmayan kar, kazanç değildir!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, borsa ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunarak kazanan ve kaybedecek yatırımcıları tek tek açıkladı. 



Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, borsa ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunarak yatırımcıları uyardı.  İslam Memiş, TV100’de yer alan yazısında  borsadan kimlerin kazanıp kimlerin kazanmayacağını tek tek açıkladı.


BORSA GÜVENLİ LİMAN OLDU!

İslam Memiş, seçim sonrasında borsanın  yerli ve yabancı yatırımcılar için güvenli liman olduğunu söyledi.

İslam Memiş, seçim belirsizliğinin ortadan kalması, ekonomide atılan adımlar ve yatırımcının risksiz bir alan bulamaması borsadaki yükselişi desteklediğini aktardı.

Borsada seçim öncesi yabancı yatırımcının payı yüzde 27 civarındaydı. Seçim sonrası ise oran yüzde 31’e yükseldiğini söyleyen memiş: '' Dolar bazlı 3 dolara kadar yükseldi.

Seçim sürecinde 2,21 dolara kadar gerilese de sonrasında 3 doları geçti. TL bazlı yükseliş ise endeks tarafında 8 bin puan seviyesinin üzerini gördü.'' dedi.

İslam Memiş borsada kazanacak ve kaybedecekleri tek tek açıkladı! Cebe koyulmayan kar, kazanç değildir! 

REKORLARIN ÖNÜ ALINAMAZ!

İslam Memiş, yatırımcının ilgiini bu şekilde devam etmesi halinde rekorlarıjn önüne geçilemeyeceğini söyledi. 

Memiş şu anda borsada 6 milyon 24 bin yatırımcının olduğunu ve yıllık yatırımcı sayısındaki artış 3 milyon 350 bin kişi olurken, aylık yatırımcı sayısı 1 milyon 621 kişi olduğuna değindi.

Borsada son bir yılda yüzde 125, son bir ayda yüzde 37 artış görüldüğünü söyleyen Memiş:''Halka arzlar bir yandan, acemi yatırımcılar bir yandan, profesyonel yatırımcılar bir yandan. Halka arzların dolar bazında getirisi yüzde 29. 3 dolar, 6 milyondan fazla yatırımcı ve 100 milyar TL öz kaynak.

En kötüsü de aşırı özgüven içinde olan yatırımcılar, her türlü kazanacak şirketler ve dışsal riskler. Son 40 yılın sekizinci en büyük yükselişi.'' dedi.

İslam Memiş borsada kazanacak ve kaybedecekleri tek tek açıkladı! Cebe koyulmayan kar, kazanç değildir! 

BORSADA KİMLER KAZANACAK?

İslam Memiş borsada kimlerin kazanacaklarını açıkladı. Memiş, borsada uzun vadeli yatırımcılar, risk dağılımı yapan yatırımcılar ve umut parasıyla hisse toplayan yatırımcıların kazanacağını açıkladı.

BORSADA KAYBEDEN YATIRIMCILAR!

Kaybedenlerin yanı sıra İslam Memiş borsada kaybedecek yatırımcıları da şu şekilde açıkladı; Borsayı kısa vadeli oyun piyasası olarak görenler, tek hisseye değil, farklı hisselerde riskini dağıtanlar, umut parasını bu piyasaya bağlayanlar, borsada hissesi olmayan, borsayla ilgilenmeyen “Banane borsadan” diyebilir.

CEBE KOYULMAYAN KAR, KAZANÇ DEĞİLDİR!

İslam Memiş, bu yanlış bir bakış açısıdır diyerek   tüm riskler 7’den 70’e toplumun sırtında olduğunu söyledi. Borsanın hem TL hem de dolar bazlı aşağıda alanı olduğuna değinen Memiş '' İhlal edilen, buradan güç toplamadan yükseliş trendine girdiğini gördük. Cebe koyulmayan kâr, kazanç değildir!'' dedi.

Bu hafta en çok hangi yatırım araçları kazandırdı? Öğrenince şoke olacaksınız!
İslam Memiş uyardı: Elimde para olsa hemen alırdım
Türk Traktör tavan yaptı! 31 Ağustos'ta BİST'te en çok yükselen ve en çok düşen hisseler!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön