27 / 04 / 2024

Türkiye'nin göbeğinde yer alıyordu... Bu sefer bir AVM iflas etti: Hepsi tahliye edilecek

Türkiye'nin göbeğinde yer alıyordu... Bu sefer bir AVM iflas etti: Hepsi tahliye edilecek

Türkiye'de Ankara'nın göbeğinde yer alan bir AVM, iflas bayrağını çekti. AVM içerisindeki tüm esnaflar kısa süre içerisinde tahliye edilecek ve AVM artık hizmet vermeyecek.



Bu sefer bir şriket ya da değil ilginç olarak bir AVM'den iflas haberi geldi. 

Ankara'nın en hareketli noktalarından Kızılay Meydanı'nda bulunan Kızılay AVM'nin tahliyesine karar verildi. Tahliye kararı ile ilgili Kızılay tarafından şu açıklama paylaşıldı: "Hilal-i Ahmer Derneği'nin, İstanbul'un işgali sonrasında Ankara'ya taşınmasından sonra Genel Merkez olarak kullandığı binanın ömrünü tamamlamasının ardından 2010 yılında yapılan ihale ile 'KARSAKLAR' adlı firma tarafından yap-işlet-devret modeliyle kiralanmıştır. Kiralayan firmanın bir süre sonra yasal sorumluluklarını yerine getirmemesi nedeniyle, bağışçıların emanetini korumak adına Kızılay Hukuk Müşavirliği tarafından yargı süreci başlatılmıştır. Uzun süren yargı sürecinin ardından mahkemelerce adı geçen firmanın iflasına ve bununla birlikte taşınmazdan tahliye edilmesine karar verilmiştir.

YASAL HAKLARINI KULLANACAKLAR

Derneğin tek amacının tahliye ve sözleşmelerin yeniden akdi ile derneğe ve ihtiyaç sahiplerine yarar sağlamak olduğunun belirtildiği açıklama, şu şekilde sonlandı; "Kızılay'ın iş bu "hukuk zaferi" yüzbinlerce ihtiyaç sahibine yardım eli uzatma imkanı vermesi açısından çok büyük önem taşımakta olup Kızılay Derneği tarafından ilgili mevzuat hükümleri dışında bir adım atma imkanları bulunmamakla birlikte gayesi insanlığa yardım eli uzatmak olan derneğin tek amacının da tahliye ve sözleşmelerin yeniden akdi ile derneğe ve dolayısıyla ihtiyaç sahiplerine yarar sağlamaktır. Kızılay, bazı firmaların kârlarını artırmasına imkan sağlamakla yükümlü olmayıp yaptığı her iş ve işlemde amacı yalnızca ihtiyaç sahiplerinin haklarını ve onlara destek olan bağışçıların bağışlarını korumaktır. Kurumumuzun menfaatlerinin korunması adına da her türlü yasal hakkımız kullanılacaktır."


Geri Dön