05 / 05 / 2024

Memur ve memur emeklilerinin zam kararı Resmi Gazete'de yayımlandı!

Memur ve memur emeklilerinin zam kararı Resmi Gazete'de yayımlandı!

2024 ve 2025 yılındaki memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına zammı da içeren toplu sözleşmeye ilişkin karar bugünkü 32298 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.



Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun, 2024 ve 2025 yılındaki memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına zammı da kapsayan toplu sözleşmeye ilişkin kararı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın aynı dönemi kapsayan, hizmet kollarına yönelik mali ve sosyal haklara ilişkin 7.Dönem Toplu Sözleşmeye dair tebliği bugünkü 32298 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı'na göre, 1 Ağustos-22 Ağustos 2023'teki toplu sözleşme görüşmelerinde kamu görevlilerinin geneline yönelik olarak mali ve sosyal haklar üzerinde taraflar arasında toplu sözleşme imzalanamaması sebebiyle Kamu Görevlileri Sendikalar Heyeti Başkanı'nın itiraz ettiği uzlaşmazlığa ilişkin hususlar oy çokluğuyla reddedilmişti.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, söz konusu toplu sözleşmedeki 4.,5.,6. ve 7. maddeler oy çokluğuyla, diğer maddelerin tamamı da oy birliğiyle kabul edilmişti.

Söz konusu kurul kararına göre memur maaşları ile memur emeklisinin aylıklarına 2024 yılının ilk 6 ayında yüzde 15, 2. 6 aylık kısmında yüzde 10, 2025 yılının ilk 6 ayında yüzde 6, 2. 6 aylık kısmında yüzde 5 zam yapılacak.

Memur ve memur emeklilerinin zam kararı Resmi Gazete de yayımlandı!

Yine konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2024 ve 2025 senelerini Kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşmeye ilişkin tebliği de bugünkü 32298 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Yine paylaşılan detaylara göre, söz konusu tebliğde, maaş zamlarının yanında, kamu görevlilerinin geneli ve hizmet kollarına dair kazanımlar da ayrıntılarıyla yer aldı.

Ayrıca buna göre, ilgili hizmet kolu kapsamına giren kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarında istihdam edilmiş olan kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarını da kapsayan toplu sözleşme de 1 Ocak 2024-31 Aralık 2025 tarihleri arasında uygulanacak.

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı, söz konusu sözleşmenin uygulamasına ilişkin ortaya çıkabilecek olan tereddütleri gidermede ve uygulamayı yönlendirmede görevli ve yetkili de olacak.

Tarım Kredi'den bomba indirim! Yeni ayda zeytin 64, kağıt havlu 46, yumurta 39 TL'ye düştü! Hemen dip fiyatlara bakın!

Arazi yatırımında İstanbul, İzmir, Ankara'yı sollayacak 3 yeni il peş peşe açıklandı! Yatırımcılar acil bakın!

Memurlar şimdi yeni maaşlarınıza göz atın! Öğretmen, polis, müdür, hemşire maaşları kaç TL oldu? Rakamlar tek tek geldi!


Geri Dön