02 / 05 / 2024

Esnafa müjde! O karar Resmi Gazete'de yayımlandı!

Esnafa müjde! O karar Resmi Gazete'de yayımlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamış olduğu 5 bin lira ile 3 bin lira olan esnafa hibe desteği ödenmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan esnafa hibe desteğine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı

  "Esnaf Ve Sanatkarlar İle Gerçek Kişi Tacirlere Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Hibe Desteği Hakkında Karar" yürürlüğe girdi. Buna göre, hibe desteği, Ticaret Bakanlığı bütçesine konulacak ödenekten karşılanacak ve Bakanlık tarafından hazırlanacak destek programı çerçevesinde doğrudan verilecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; hibe desteği, tek seferde ödenecek ve faaliyet konuları Bakanlık tarafından belirlenecek olan iki ayrı grup için 5 bin lira ve 3 bin lira şeklinde ödemeler yapılacak.

Esnafa müjde! O karar Resmi Gazete de yayımlandı!

Hibe desteğinden, 17 Mayıs tarihi itibarıyla gelir vergisi mükellefiyeti olan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirler, esas faaliyet konuları üzerinden faydalanacak.

Hibe desteğinin verilmesine ilişkin usul ve esaslar Bakanlık tarafından belirlenecek.

Esnafa hibe desteğinden kimler yararlanabilecek?

5.000 lira hibe desteği kimlere verilecek?

3.000 TL hibe desteği kimlere verilecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön