02 / 05 / 2024

Kur korumalı hesaplarda o limit kaldırıldı! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı

Kur korumalı hesaplarda o limit kaldırıldı! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı

Kur korumalı TL mevduat hesaplarında faiz üst sınırı kaldırıldı. Kur korumalı hesaplarda asgari faiz seviyesi, politika faizi seviyesinde olacak, üst sınırı banka tespit edecek.  Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı.



Kur korumalı hesaplar, bir ülkenin para biriminin dalgalanmalarına karşı koruma sağlamak amacıyla bankalar tarafından sunulan finansal ürünlerdir. Bu hesaplar, müşterilerin hesaplarına yatırdıkları parayı korumak için belirli bir kur seviyesi belirlerler.

Örneğin, bir banka müşterisi Türk lirası cinsinden bir kur korumalı hesap açarsa, banka müşterinin hesabındaki Türk lirasını bir yabancı para birimi cinsinden bir kura bağlar. Eğer belirlenen süre içinde bu kur belirlenen seviyenin altına düşmezse müşteri belirli bir getiri elde eder. Ancak kur belirlenen seviyenin altına düşerse müşteri zarar edebilir.

Kur korumalı hesaplar, yatırımcılara belirli bir risk seviyesinde para kazanma fırsatı sunar. Ancak herhangi bir yatırım ürününde olduğu gibi, yatırım yapmadan önce riskleri ve potansiyel getirileri dikkatlice değerlendirmek önemlidir. Ayrıca, kur korumalı hesaplar, diğer yatırım araçlarına kıyasla daha düşük getiri sağlarlar ve genellikle kısa vadeli yatırımlar için daha uygundurlar.

Kur korumalı hesaplarda o limit kaldırıldı! Karar Resmi Gazete de yayımlandı
Yeni karara göre kur korumalı hesaplarda yapılacak asgari faiz seviyesi, politika faizi oranında olacak. Ancak üst faiz sınırı olmayacak. Faiz oranı bankalarla hesap sahipleri arasında rahatça tespit edilecek.

Kur korumalı hesaplarda o limit kaldırıldı! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı


Geri Dön