28 / 04 / 2024

Türk Yatırım Fonu anlaşması Resmi Gazete’de yayımlandı!

Türk Yatırım Fonu anlaşması Resmi Gazete’de yayımlandı!

Türk Devletleri Teşkilatı tarafından hayata geçirilecek olan yatırım aracı Türk Yatırım Fonu anlaşmasının kabul edilmesinin uygun bulunduğuna yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı.



Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) üyeleri tarafından hayata geçirilecek bir yatırım aracı olan Türk Yatırım Fonu, 16 Mart 2023 tarihinde Ankara'da düzenlenen TDT Olağanüstü Zirvesi'nde imzalanmıştı.

1 Kasım 2023 tarihinde ise Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilen Türk Yatırım Fonu'nun kuruluş anlaşması, Resmi Gazete'de kanun olarak yayımlandı.

Türk Yatırım Fonu anlaşması Resmi Gazete’de yayımlandı!

ÖDEMELER 100 MİLYON ABD DOLARI KARŞILIĞINI GEÇMEYECEK

Söz konusu kanunda; Türkiye Cumhuriyeti'nin, Türk Yatırım Fonu'na olan sermaye iştiraki taahhüdü ve bu taahhüt kapsamında gerçekleşecek ödemeler 100 milyon ABD doları karşılığını geçmeyeceği ifade edildi. Cumhurbaşkanının ise belirtilen tutarı beş katına kadar artırma yetkisinin olacağı aktarıldı.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Mart 2023 tarihinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkikatı Olağanüstü Zirve Toplantısı’nda Türk Yatırım Fonu Kurucu Anlaşması’nın imzalandığını paylaşmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Türk Devletleri Teşkikatı Olağanüstü Zirve Toplantısı’nda Türk Yatırım Fonu’na ilişkin şu açıklamalarda bulunmuştu:

“İlgili kurumlarımız arasında iş birliğinin ileri seviyeye taşınmasını ve müteakip zirveye kadar Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Sivil Koruma Mekanizmasının tesisine karar verdik. Türk Yatırım Fonu kurucu anlaşmasının imzalanması zirvemizin somut adımları arasında yer almıştır. Söz konusu fonun Türk dünyasında eşit sermaye katkısı ve eşit oy hakkı etrafında kurulacak fona İstanbul ev sahipliği yapacaktır. Bu fon sayesinde, Türk devletlerindeki firmaların finansmana erişimi kolay hale gelecek.

Türk Yatırım Fonu anlaşması Resmi Gazete’de yayımlandı!

Bir sonraki dönem başkanı Kazakistan'ın ev sahipliğinde Türkistan kentinde gerçekleştirilecek zirvemizin hazırlıklarını ele aldık. Hâlihazırda ve gelecekte karşılaşılabilecek denemeler karşısında gücümüzü artırmalıyız. Bunun için Türk Devletleri Teşkilatı’nın imkân ve yeteneklerini güçlendirmeliyiz. Tarihi, kültürel ve hakkaniyetli kurumsal yapılardan yoksun birlikteliklerin ilerlemediği bu süreçte Türk Devletleri Teşkilatı, yeni bir ses, yeni bir sinerji merkezi haline gelmektedir.

Bu kara günümüzde (6 Şubat depremleri) yanımızda olan her bir kardeşimize minnet borcumuzu asla ödeyemeyeceğimizin altını çiziyorum.”

Hangi şehirler depreme dayanıklı? Uzman isim milyonların merak ettiği soruyu açıkladı!

2023 emlak vergisi ikinci taksit ödeme tarihleri! Son ödeme tarihi ne zaman?

İstanbul’da kentsel dönüşümü bekleyen çoğu bina alarm veriyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön