28 / 04 / 2024

2023 emlak vergisi ikinci taksit ödeme tarihleri! Son ödeme tarihi ne zaman?

2023 emlak vergisi ikinci taksit ödeme tarihleri! Son ödeme tarihi ne zaman?

Emlak vergisi ikinci taksit ödemesinde son gün yaklaşıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, vatandaşlara bu konuda yeni bir uyarıda bulundu. Emlak vergisini ödemek isteyenler son deme tarihini merak ediyor. İşte ikinci taksit ödemesinin son günü...



Emlak vergisinin ilk taksitini bu yılın mayıs ayında ödeyen yurttaşlar, ikinci taksit için son günün ne zaman olduğunu arama motorlarında araştırıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, (GİB) sosyal medya hesaplarından yaptığı duyuruyla bu konuda vatandaşları uyardı.

GİB, duyurusunda şu ifadeleri kullandı: “Emlak vergisi ilk taksiti, mart, nisan ve mayıs aylarında 2’nci taksiti ise kasım ayı içinde olmak üzere iki eşit şekilde ödenir.”

 2023 emlak vergisi ikinci taksit ödeme tarihleri! Son ödeme tarihi ne zaman?

SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN?

2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi birinci taksit ödemeleri için verilen süre 31 Mayıs 2023 tarihinde sona erdi.

İlk taksitlendirme mart, nisan ve mayıs dönemlerinde, 2’nci taksitlendirme ise kasım ayında yapılıyor.

Bu kapsamda, 2023 yılı emlak vergisi ikinci taksit ödemesinde için son günün 30 Kasım 2023 olduğu ifade edildi.

NASIL ÖDENİR?

Her sene düzenli bir şekilde belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergisi hem bir kerede ve hem de iki taksit imkânıyla ödenebiliyor. Ödeme gerçekleşirken, belediyelerden tahsis edilen beyanname dolduruluyor. Süresinde tahsil edilmeyen vergiler için aylık yüzde 2.5 oranında gecikme zammı uygulanıyor.

 2023 emlak vergisi ikinci taksit ödeme tarihleri! Son ödeme tarihi ne zaman?

Emlak vergisi, ister T.C. kimlik numarası ister sicil numarası ile internet üzerinden ödenebiliyor. Bunun yanı sıra, e-Devlet Kapısı sisteminden de pek çok belediyeden sicil, tahsilat ve tahakkuk bilgilerine ilişkin sorgulama işlemi yapılabiliyor. Ödemeler ise veznelere bizzat giderek ya da posta çeki, e-belediyeden kredi kartı ile ve bankalara havale-EFT ile ödenebiliyor. Mükelleflerin tahakkuk eden vergileri taksit süreleri içinde yatırmaları, aksi halde gecikme zamlarıyla karşılaşmamaları açısından büyük önem taşıyor.

EMLAK VERGİSİ NEDİR?

1319 sayılı Emlak Vergisi Yasası’na göre emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde yer alan bina ve arsa mülkleri için ödenen bir vergi türüdür. Bina vergisi ve arazi vergisi olmak üzere 2’ye ayrılan emlak vergisi, maliklerce ödeniyor. Malik yoksa arsa ya da binanın tahsis edildiği kişiler vergiyi ödemekle yükümlüdür. 

Aile Bakanlığı resmen duyurdu! Prefabrik ev sahibi olmak isteyenlere ekonomik destek!

Hangi şehirler depreme dayanıklı? Uzman isim milyonların merak ettiği soruyu açıkladı!

Deprem bölgesine 100 bin çelik köy evi için haftaya ihaleye çıkılacak!


Geri Dön