28 / 04 / 2024

Deprem bölgesine 100 bin çelik köy evi için haftaya ihaleye çıkılacak!

Deprem bölgesine 100 bin çelik köy evi için haftaya ihaleye çıkılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde inşa edilecek yaklaşık 100 bin çelik köy evi konusunda önümüzdeki haftadan itibaren ihaleye çıkılacağını ifade etti.



Özhaseki, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının 2024 yılı bütçesine yönelik gerçekleşen görüşmelerde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası'nda bilim insanlarının tek katlı köy evlerinin çelikten inşa edilmesine ilişkin önerileri olduğunu belirten Özhaseki, "Ne kadar çelik gideceğini çıkardık. Çelikçilerle konuştuk. Fiyatlarını aldık ve gelecek haftadan itibaren ihalelere çıkmaya başlıyoruz. Ne kadar çelik ev inşa eden varsa buyursun. 100 bine yakın çelik ev yapılacak” şeklinde konuştu.

Deprem bölgesine 100 bin çelik köy evi için haftaya ihaleye çıkılacak!

Çelik evlerin Türkiye'ye kazandırılması gerektiğinin altını çizen Bakan Özhaseki, "Aslında çok katlı konutlarda bile bizim bu teknolojiye geçmemiz gerekiyor. Bu gelişme de bir başlangıç olur inşallah. Zira çelikten yaptığımız bu konutlara ilişkin 9 büyüklüğündeki depreme dayanacak kadar, çok sağlam bir konut tipi ortaya çıktığını bilelim” dedi.

Mehmet Özhaseki, köy evlerinin hepsinin büyük ihtimalle 6-8 ay içerisinde bitirileceğini söyledi.

Kent merkezlerinde hafriyatın kaldırılması ve temizlenmesinin sürdüğünü söyleyen Özhaseki, temizlenen meydanlarda ve zemin etütleri gerçekleşmiş noktalarda konut inşasına başladıklarına vurgu yaptı.

Deprem bölgesine 100 bin çelik köy evi için haftaya ihaleye çıkılacak!

"HER TÜRLÜ KOLAYLAŞTIRICI TEDBİRİ ALDIK"

Adana'da 3 bin 424 adet, Adıyaman'da 41 bin 292 adet, Diyarbakır'da 6 bin 758 adet, Elazığ'da 1887 adet, Gaziantep'te 24 bin 977 adet, Hatay'da 45 bin 186 adet, Kahramanmaraş'ta 39 bin 121 adet, Kilis'te 2 bin 340 adet, Malatya'da 23 bin 861 adet, Osmaniye'de 5 bin 501 adet ve Şanlıurfa'da da 5 bin 653 adet konutun inşaatına başlandığını aktaran Özhaseki, 46 bin konutu 2024 yılı başına kadar hak sahiplerine teslim edeceklerini aktardı.

Özhaseki, ardından her ay biten konutların verileceğini vurgulayarak, "Yerinde dönüşümde bazı ufak tefek sorunlar kulağımıza geliyor. Onları da çözüme kavuşturarak insanların eskiden hatırasının olduğu ve ayrılmak istemediği mahallesinde inşa etmesini bekliyoruz. Bu konuda da her türlü kolaylaştırıcı önlemi aldık” diye konuştu.

Müteahhitlerden ekonomik kriz isyanı! ‘Taleplerimiz karşılanmazsa iş bırakacağız!’

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına çok konuşulacak yanıt!

Bursa'da Karapınar’da kentsel dönüşüm alanının temeli atıldı!


Geri Dön