29 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına çok konuşulacak yanıt!

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına çok konuşulacak yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ne hızlı ne alelacele ne de herhangi birisine rant sağlamak için yapılmış bir kanundur. Bu, ülkenin birikimi olan bir kanundur” dedi.



Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, görüşmelerde kentsel dönüşüm yasasına iişkin açıklamalarda bulundu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde kentsel dönüşüm hususunda hiçbir destek olmadığını, aksine engelleyici nitelikte uygulamaların bulunduğunu belirten Özhaseki, o dönem 50'den fazla mahalledeki gecekonduları insanların rızasıyla yıktıklarını aktardı.

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına çok konuşulacak yanıt!

"BU, ÜLKENİN BİRİKİMİ OLAN BİR KANUNDUR"

Kentsel dönüşümde günümüzde gerekli kanun ve desteklerin olmasına karşın isteksiz kesimlerin bulunduğunu belirten Özhaseki, şu şekilde konuştu:

"Kentsel dönüşüm kanunuyla ilgili kimileri 'Hızlı çıktı', kimileri 'Hiç düşünülmemiş', kimileri de 'Ranta dayalı bir şeyler yapıldı.' diyor. Bu kanunun hazırlıklarına ben bakan olmamın ardından başladık. Aylarca bu kanun üzerinde uzmanlarımız emek harcadı. Sonra sayın İmamoğlu, Bakanlığımıza gelmişti. Kendisine de söyledim; CHP'li ilçe belediyeleri dahil hepsini toplantıya davet ettik. 15 toplantıya katıldılar. Ne kadar tavsiye varsa hepsini aldık. Günlerce dinledik. Onları da mutlaka bu kanun içerisine dercettik. Eylül ayında bu konuda bir şura gerçekleştirdik. Herkesi çağırdık. Çalışmalar ve istişareler sonucunda bazı tavsiyeler çıktı. Muhalefet de taslağa katkıda bulunsun diye TBMM’de toplantılar gerçekleştirdik. Bu kanun, ne hızlı ne alelacele ne de herhangi birisine rant sağlamak için yapılmış bir kanundur. Bu, ülkenin birikimi olan bir kanundur. Eğer güzel tavsiyeleriniz varsa, TBMM açık. Tekrar teklif verelim, tekrar getirelim. Hedefimiz gerçekten deprem ülkesi olduğumuz şu ülkede bir daha ağlamayalım. Konutlarımız yıkılmasın, kimse mağdur olmasın. Bunun için çabalıyoruz."

Mehmet Özhaseki, İstanbul'un çevresindeki kentler de düşünülerek Marmara Bölgesi için bir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü kurulduğuna vurgu yaparak bununla Kocaeli, Tekirdağ ve Yalova'yı da kapsama aldıklarını söyledi.

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına çok konuşulacak yanıt!

"BUNA ENGEL OLANLARIN VİCDANI RAHAT MI?"

Öte yandan, Bakan Özhaseki, kentsel dönüşüm konusunda Antakya'da yaşadığını belirttiği bir olayı şu şekilde anlattı:

"Antakya'da 2016’da kentsel dönüşüm olması için Belediye Başkanı beni davet etti. Ekibimle gittim. Fakat vatandaş toplanmış, kentsel dönüşümün olmasını istemiyor. İnsanların tepkisi üzerine Başkan, hoş geldiniz bile diyemedi. Açılan pankartları bir bir okudum. İnsanlara sordum, 'Kentsel dönüşümü istemiyor musunuz?' diye. 'Hayır, istemiyoruz.' dediler. 'Tamam, yapmayız. Rızasız lokma haramdır. Bırakır, gideriz.' dedim. Ardından bölgede yakın bir gelecekte deprem olacağını biraz da ajite ederek ifade ettim. 4-5 saat herkesi dinledim. Fakat kentsel dönüşümü yaptırmak istemeyen kişiler galip geldi. Deprem olduğu zaman ilk baktığım bölge orasıydı. Buna engel olan kişilerin vicdanları rahat mı?"

Müteahhitlerden ekonomik kriz isyanı! ‘Taleplerimiz karşılanmazsa iş bırakacağız!’

Ziraat Bankası'ndan düşük faizle konut kredisi müjdesi! 1.6 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Hangi masraf kime ait 8 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön