29 / 04 / 2024

Müteahhitlerden ekonomik kriz isyanı! ‘Taleplerimiz karşılanmazsa iş bırakacağız!’

Müteahhitlerden ekonomik kriz isyanı! ‘Taleplerimiz karşılanmazsa iş bırakacağız!’

Hızla artan enflasyon ve günden güne büyüyen ekonomik krizden kamu müteahhitleri de etkilendi. Türkiye Kamu Müteahhitleri Platformu taleplerinin karşılanmaması halinde bir hafta iş bırakma eylemi yapacaklarını ifade etti.



Kamu Müteahhitleri Platformu Başkan Yardımcısı Emrah Aydın Karabulut, enflasyonun artması nedeniyle müteahhitlerin çaresiz kaldığını, fakat uzun zamandır taleplerinin karşılanmadığını belirtti.

Sözcü gazetesinden Evren Demirdaş’ın haberine göre, kamu müteahhitleri olarak aylardır bekledikleri fiyat farkı, sicil affı, rücü davalarının iptali ve bunun yanı sıra, teminat mektuplarının iadesi gibi taleplerinin karşılanmadığını aktaran Karabulut şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de yaşanan aşırı fiyat artışları karşısında çaresiz durumda olan tek sektör müteahhitlik sektörüdür. Kamuya iş yapan, çalışan ve kamuyla herhangi bir bağlantısı bulunan müteahhitler bu süreçte çok zorlanmakta ve sistemlerini döndürememektedirler.

 Müteahhitlerden ekonomik kriz isyanı! ‘Taleplerimiz karşılanmazsa iş bırakacağız!’

Bu nedenle, çoğu müteahhit iflasın eşiğine kadar gelmiştir. Kamu İhale Kurumunca yapılan taslak çalışmalar yasalaşmadan önce yeniden masaya gelerek düzeltilmesi ve taleplerimiz kapsamında yeniden dizayn edilerek kanunlaştırılması hususunu istiyoruz.

Bunların gerçekleşmemesi halinde kamu müteahhitleri olarak bir hafta boyunca iş bırakma eylemi yapacağımızı ifade ediyoruz. Aynı zamanda, dünya genelindeki haksızlıklara, adaletsizliklere karşı duran sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konuyla ilgilenmesini talep ediyoruz.”

 Müteahhitlerden ekonomik kriz isyanı! ‘Taleplerimiz karşılanmazsa iş bırakacağız!’

İZMİR’DE MÜTEAHHİT VURGUNU

Öte yandan, İzmir'de bir müteahhit, iddialara göre bir apartmanda 5 kişiye sattığı daireleri aynı zamanda çeşitli kişilere de satarak ortadan kayboldu. Farklı miktarlarda para ödeyerek binlerce lirasını müteahhide kaptıran mağdurlar, avukat vasıtasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bazıları parasını ödediği konutun başkasına da satıldığını şans eseri öğrendi.

Bornova ilçesi Doğanlar Mahallesi'nde, bir binadan farklı daireler satın alan 5 kişi, satın aldıkları dairelerin aynı zamanda başkalarına da satıldığını öğrenmesinden sonra soluğu savcılıkta aldı.

İddiaya göre konutları inşa eden müteahhit B.C.S., bu süreçte konut sahipleriyle anlaşamadığını ifade ederek, binlerce lirasını aldığı çok sayıda kişiyi oyaladıkça oyaladı ve tapuları teslim etmedi. Konutların farklı farklı kişilere satıldığı öğrenenlerin ise resmen dünyası başına yıkıldı. Şu ana kadar 5 kişi, müteahhit B.C.S. hakkında avukatı vasıtasıyla şikayette bulundu. Milyonluk vurgun yapan müteahhit ise ortadan kayboldu. Mağdurlar, bu sayının artabileceğini aktarırken, mağdurlar parasını ödedikleri konutta şu an başkalarının oturmasına üzüldüklerini kaydetti.

Ziraat Bankası'ndan düşük faizle konut kredisi müjdesi! 1.6 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar?

Kentsel dönüşümde elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumu ne olacak?

Uluslararası 39 mimar Hatay ve Adıyaman’ın yeniden tasarımı için çalışacak!


Geri Dön