27 / 04 / 2024

Bursa'da Karapınar’da kentsel dönüşüm alanının temeli atıldı!

Bursa'da Karapınar’da kentsel dönüşüm alanının temeli atıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Yıldırım ilçesi Karapınar Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm alanındaki birinci etap temel atma töreni düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, törende yaptığı konuşmada, daha güzel bir Bursa yaratmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.



Temel atma töreninin gerçekleştiği alanda Cumalıkızık, Değirmenönü ve bunun yanı sıra, Karapınar mahalleleri sınırları içinde maliye hazinesine ait toplam 55 adet taşınmaz parselin, ocak ayında kanun doğrultusunda kendilerine geçtiğinin altını çizen Başkan Aktaş, şunları kaydetti:

"Hem eski Bakan Murat Kurum’a, hem de Mehmet Özhaseki Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından proje ve uygulama çalışmalarının yürütülmesi ile belediyemiz yetkilendirdi. Toplam 55 adet parselin toplam büyüklüğü 138 bin 600 metrekare. Bunların hepsi Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait. 3 bin 600 evin, 390'ını inşa etmeyi planlıyoruz.

Bursa da Karapınar’da kentsel dönüşüm alanının temeli atıldı!

1’nci etap projesi, 2 adet parselden meydana geliyor. 25 Eylül 2023 tarihinde ihalesini gerçekleştirdik. 2025 yılı ortası gibi de inşallah sona ermiş olacak. 90 civarında evimizi ve bunun yanı sıra, 4 dükkanımızı inşa ediyoruz. Bugün de sembolik bir tören düzenledik."

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ise anahtar teslimi gerçekleştirilecek kontların, hak sahiplerine hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Ardından Başkan Aktaş, programa katılım sağlayan ilgililerle butona basarak kentsel dönüşümün temelini attı.

Bursa da Karapınar’da kentsel dönüşüm alanının temeli atıldı!

DEPREME DİRENÇLİ YAPILAR YAPILACAK

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde açıklama yapan TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, depremin önüne geçilemeyeceğini söyledi. Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, depreme dirençli yapılar yapılabileceğini ifade ederek, "Olası bir depremden en az hasarla çıkmamız konusunda birtakım dönüşüm işlemlerinin mutlaka yapılması gerekiyor. Bu işlemlerin başında kentsel dönüşüm geliyor. Belirli bir yaşın üzerindeki ve riskli yapıların hızlı bir şekilde dönüştürülmesi lazım. Aslında bakanlıklarımız ve aynı zamanda, belediyelerimiz süreci hızlandırmak için çaba gösteriyorlar. Fakat arazide meydana gelen sorunların üstesinden daha hızlı gelebilmek amacı ile kentsel dönüşüm yasası ortaya kondu” ifadelerini kullandı.

Müteahhitlerden ekonomik kriz isyanı! ‘Taleplerimiz karşılanmazsa iş bırakacağız!’

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına çok konuşulacak yanıt!

Ziraat Bankası'ndan düşük faizle konut kredisi müjdesi! 1.6 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar?


Geri Dön