29 / 04 / 2024

Aile Bakanlığı resmen duyurdu! Prefabrik ev sahibi olmak isteyenlere ekonomik destek!

Aile Bakanlığı resmen duyurdu! Prefabrik ev sahibi olmak isteyenlere ekonomik destek!

6 Şubat depremlerinin ardından prefabrik evler yoğun ilgi görmeye başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da prefabrik ev almak isteyenlere devlet katkısı sağlayacağını duyurdu. İşte detaylar...



Günümüzde konut satın almak her zamankinden daha zor bir hale geldi. Artan ev fiyatları ve ulaşılması zor hale gelen konut kredileri, ortalama bir yurttaşın konut sahibi olma hayallerini zora sokuyor. Konut kredisi seçeneklerinin azalması ve hâlihazırdaki kredilerin ödeme şartlarının zorlaşması, konut alımını daha da karmaşık bir sorun haline getiriyor.

EV YAPTIRMANIN MÜMKÜNLÜĞÜ

Konut sahibi olmanın alternatif yollarından biri de konut yaptırmak olarak ön plana çıkıyor. Betonarme ev ve prefabrik evler olmak üzere iki temel seçenek bulunuyor. Betonarme evler yüksek maliyetliyken, prefabrik evler daha tasarruflu bir çözüm sunuyor. Arsa maliyetinin olmaması halinde, betonarme bir konut için en az 1 milyon 200 bin TL harcama yapılması gerekiyor. Buna rağmen, daha ekonomik olan prefabrik evler, özellikle bütçesi sınırlı olan vatandaşlar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

Aile Bakanlığı resmen duyurdu! Prefabrik ev sahibi olmak isteyenlere ekonomik destek!

DOLAR KURU VE EKONOMİK ETKİLERİ

Ekonomik dalgalanmalar ve artan dolar kuru, konut piyasasını ve insanların konut sahibi olma süreçlerini doğrudan etkiliyor. Dolar kurunun 46 TL olacağı yönündeki öngörüler hem piyasaları hem de vatandaşların finansal planlamalarını etkiliyor.

VAKIFBANK'TAN KREDİ FIRSATLARI

Öte yandan; Vakıfbank, ihtiyaç kredisi alanında yeni seçenekler sunarak, konut almak isteyen kişilere finansal destek veriyor. Bu krediler, konut alımı sürecinde vatandaşlara ekonomik bir nefes alma olanağı veriyor.

Aile Bakanlığı resmen duyurdu! Prefabrik ev sahibi olmak isteyenlere ekonomik destek!

DEVLET DESTEKLİ PREFABRİK EV YAPIMI

Devlet, belirli koşulları yerine getirenlere prefabrik ev yapımı için önemli destekler veriyor. ‘Konut Hesabı ve Devlet Katkısı’ olarak bilinen ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca verilen bu desteklerle, vatandaşlar prefabrik evlerini çok düşük maliyetlerle yaptırma imkânına erişiyor.

PREFABRİK EV FİYATLARI VE KAMPANYALAR 2023

Bu kapsamda, Kasım 2023 itibarıyla prefabrik evler için çeşitli kampanyalar bulunuyor. 50 metrekarelik bir prefabrik ev 259 bin 900 lira, 55 metrekarelik bir prefabrik ev 284 bin 900 lira ve 59 metrekarelik bir prefabrik ev 296 bin 900 lira gibi fiyatlarla sunuluyor. Devlet desteği alan vatandaşlar bu evleri ek maliyet ödemeden yaptırabilirken, destek alamayan vatandaşlar için de indirimli fiyatlar büyük bir avantaj sağlıyor.

KONUT HESABI VE DEVLET KATKISI KAMPANYASI İÇİN TIKLAYINIZ

İstanbul’da kentsel dönüşümü bekleyen çoğu bina alarm veriyor!

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına çok konuşulacak yanıt!

Depreme dayanıklı kaplama sistemi, Japonya’dan sonra artık Türkiye’de de üretiliyor!


Geri Dön