27 / 04 / 2024

İstanbul’da kentsel dönüşümü bekleyen çoğu bina alarm veriyor!

İstanbul’da kentsel dönüşümü bekleyen çoğu bina alarm veriyor!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmelerinde en önemli konulardan biri kentsel dönüşüm oldu. İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, İstanbul’da kentsel dönüşümü bekleyen çoğu binanın alarm verdiğini söyledi.



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmelerinde farklı partilerden milletvekilleri kentsel dönüşüme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, kentsel dönüşümdeki yanlış uygulamalar nedeniyle sadece Eseryurt’ta 30 binden fazla vatandaşın mağdur edildiğini ifade ederken, İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz ise İstanbul’da kentsel dönüşümün hız kazanması gerektiğini belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmelerinde İstanbul'da su sorununun bulunduğunu belirtti.

 İstanbul’da kentsel dönüşümü bekleyen çoğu bina alarm veriyor!

İSTANBUL'UN GÜNLÜK SU İHTİYACI 3 MİLYON METREKÜPÜN ÜZERİNDE

İstanbul'un günlük su ihtiyacının 3 milyon metreküpün üzerine çıktığının altını çizen Gökan Zeybek, ihtiyaç olan suyun rezervlerden karşılanma olasılığının düşük olduğunu söyledi. "Melen Barajı ne oldu?" sorusunu yönelten Zeybek, İstanbul'un su probleminin ortadan kaldırılması için adım atılması gerektiğini aktardı.

Kentsel dönüşümdeki yanlış uygulamalar nedeniyle yalnızca Esenyurt'ta 30 binden fazla mağdur olduğunu kaydeden Zeybek, "Ne zaman kentsel dönüşüm mağdurlarının problemlerini çözmeye yönelik yasal düzenlemeyi getireceksiniz? Büyükşehirlerdeki vatandaşların problemlerini çözmek, sizin için Suriye'den gelenlerin sorununu çözmek kadar değerli değil mi?" diye sordu.

Kentsel dönüşümün bir numaralı düşmanının enflasyon olduğunu belirten Zeybek,  TOKİ  ve diğer kurumların ihalelerine kimsenin giremediğini, yanlış katsayılar ve birim fiyatları yüzünden müteahhitlerin iş yapamadığını iddia etti.

 İstanbul’da kentsel dönüşümü bekleyen çoğu bina alarm veriyor!

"MEVCUT YAPILAR TEK TEK GÖZDEN GEÇİRİLEREK TESTE TABİ TUTULMALIDIR"

Öte yandan, İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz ise İklim Değişikliği Başkanlığı için daha fazla bütçe ayrılması gerektiğini vurguladı.

Çevre kirliliğinden tüm canlıların etkilendiğini söyleyen Kocamaz, çevre kirliliğinin Türkiye'de de had safhaya ulaştığını belirtti.

Meydana gelen depremlerden ders çıkarılmadığını açıklayan Kocamaz, depremlerden korunmanın tek yolunun sağlam yapılar inşa etmekten geçtiğini paylaştı.

İYİ Partili Kocamaz, şöyle konuştu:

"İstanbul'da muhtemel büyük depremde 60 binden fazla evin yıkılacağı, 100 binden fazla vatandaşın yaşamını yitireceği belirtilmektedir. İstanbul'da kentsel dönüşüm bekleyen binlerce bina var ve çoğu bina artık alarm veriyor. Kendiliğinden yıkılan binalar bulunuyor. İstanbul'da dönüşüm hızlanmalı. Dayanıksız binalar yıkılmalı. Mevcut binalar bir bir gözden geçirilerek teste tabi tutulmalıdır."

Bakan Özhaseki’den TOKİ’ye övgü: ‘Küçümsenen, dalga geçilen TOKİ, depremde sınıfı geçti’

Azerbaycan, Kahramanmaraş’ta konut ve okul inşa edecek! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Deprem bölgesine 100 bin çelik köy evi için haftaya ihaleye çıkılacak!


Geri Dön