28 / 04 / 2024

Azerbaycan, Kahramanmaraş’ta konut ve okul inşa edecek! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Azerbaycan, Kahramanmaraş’ta konut ve okul inşa edecek! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Türkiye ve Azerbaycan arasında, Kahramanmaraş’ta konut, ilköğretim okulu, anaokulu ve kültür merkezi yapımı konusunda iş birliği anlaşması imzalandı. Söz konusu anlaşma, Resmi Gazete’de yayımlandı.



Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti arasında, Türkiye’nin Kahramanmaraş ilinde ev, ilköğretim okulu, anaokulu ve kültür merkezi inşası ile ilgili iş birliği anlaşması, 25 Eylül 2023 tarihinde Azerbaycan’ın Nahçıvan kentinde imzalandı. Bahsi geçen anlaşma, Resmi Gazete’de yayımlanan 7766 sayılı kararla onaylandı.

Anlaşmanın onaylanmasına, 244 sayılı yasanın 5’inci maddesi ile 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2’nci ve 3’üncü maddeleri gereğince karar verildi. Anlaşmayı, Türkiye Cumhuriyeti adına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve bunun yanı sıra, Azerbaycan Cumhuriyeti adına ise Şehir Planlama ve Mimari Devlet Komitesi Başkanı Anar Guliyev imzaladı.

Azerbaycan, Kahramanmaraş’ta konut ve okul inşa edecek! Resmi Gazete’de yayımlandı!

ANLAŞMANIN AMACI VE KAPSAMI NEDİR?

Anlaşmanın hedefi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 6 Şubat deprem felaketinin merkez üslerinden olan Kahramanmaraş ilinde, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin finansal desteği ile ev, ilköğretim okulu, anaokulu ve kültür merkezi inşa etmek ve bu tesisleri Türkiye Cumhuriyeti’ne devretmek olduğu belirtildi.

Bunun yanı sıra, anlaşmanın kapsamının ise inşaatın planlanması, tasarımı, yapımı, denetimi, işletmeye alınması, bakımı ve aynı zamanda, devri ile ilgili faaliyetleri içerdiği belirtildi. Anlaşma ile beraber, Kahramanmaraş’ta depremzedeler için konut ihtiyacını karşılamanın ve bölgenin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamanın amaçlandığı ifade edildi.

Azerbaycan, Kahramanmaraş’ta konut ve okul inşa edecek! Resmi Gazete’de yayımlandı!

ANLAŞMANIN YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ İÇİN NE GEREKİYOR?

Anlaşmanın yürürlüğe girmesi için, anlaşmanın imzalandığı tarihten itibaren bir ay içinde, tarafların anlaşmayı onayladıklarına ilişkin yazılı bildirimlerin birbirlerine ulaştırılması gerekiyor. İlgili anlaşma, bildirimlerin sonuncusunun ulaştığı tarihten itibaren yürürlüğe girecek. Anlaşma, 10 yıl boyunca yürürlükte kalacak. Bununla beraber, bu sürenin bitiminden 6 ay önce taraflarca feshedilmemesi durumunda, aynı koşullarla 5 yıl daha uzatılacak.

6 Şubat depremlerinin en çok yıkıma neden olduğu şehirlerden Kahramanmaraş’ta konut, ilkokul, anaokulu ve kültür merkezi gibi yapıların inşasını içeren anlaşma, 25 Eylül 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev huzurunda imzalanmıştı.

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına çok konuşulacak yanıt!

Müteahhitlerden ekonomik kriz isyanı! ‘Taleplerimiz karşılanmazsa iş bırakacağız!’

Bursa'da Karapınar’da kentsel dönüşüm alanının temeli atıldı!


Geri Dön