29 / 04 / 2024

Depreme dayanıklı kaplama sistemi, Japonya’dan sonra artık Türkiye’de de üretiliyor!

Depreme dayanıklı kaplama sistemi, Japonya’dan sonra artık Türkiye’de de üretiliyor!

Türkiye’de son dönemde yaşanan depremler, yapı kimyasalı üreticilerini de harekete geçirdi. Bu doğrultuda, İzmirli şirket, Japonya’da depreme karşı geliştirilen yalıtım sistemini artık Türkiye’de üretmeye başladı. Depremin etkisini azaltan söz konusu ürün, aynı zamanda yapılara ekstra ağırlık da yük



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ‘Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şûrası’nın sonuç bildirgesindeki rakamlara göre, 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerde 680 bin civarında ev, 170 bin işyeri, depo ve ahırın yıkılması sonucunda oluşan maddi hasarın 100 milyar doların üzerinde olduğu ifade edildi. Bu süreçte vatandaşların en büyük zararı dayanıksız ve kalitesiz malzemeyle inşa edilen yapılardan aldıklarının altını çizen  İzmir  menşeli Dabi Yalıtım Sistemleri Genel Müdürü Murat Fuat Özgür, “Her ilinde deprem riskinin olduğu Türkiye’de yapı kimyasalları ürünlerinde binaya ekstra yük bindirmemek amacıyla alternatif çözüm arayışına girdik. Bu doğrultuda, Japonya’da icat edilen sprey stone (sprey taşı) yalıtım sistemlerini artık Türkiye’de üretmeye başladık” şeklinde konuştu.

Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şûrası’nda kamuoyuyla paylaşılan verilere göre, Türkiye’nin Her Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde 2012 yılından bugüne kadar 2 milyon 200 bin civarında bağımsız alanın kentsel dönüşümü tamamlanırken 400 bin bağımsız alanın dönüşümü de sürüyor. Kentsel dönüşümde binaların yeni, güvenilir ve son teknoloji malzemelerle üretilmesi gerektiğine vurgu yapan Genel Müdür Murat Fuat Özgür, “Mimari yapılar, vatandaşların birincil yaşam alanı olarak nitelendirilebilir. Öyle ki önceki aylarda yaşanan depremlerde yaklaşık 14 milyon vatandaşımız olumsuz etkilendi. Kentsel dönüşüm projelerinde kullanılması için uzun süren Ar-Ge çalışmaları neticesinde diğer taş kaplamaların yirmide biri ağırlığında olan sprey stone üretimini artık Türkiye’de yapmayı başardığımız için gururluyuz” dedi.

Depreme dayanıklı kaplama sistemi, Japonya’dan sonra artık Türkiye’de de üretiliyor!

“ELASTİK YAPISIYLA UFAK SALLANTILARDA KILCAL ÇATLAKLARI TOLERE EDER”

“Klasik taş kaplamalar metrekarede 50-60 kilogram ağırlık oluştururken, 4-5 kilogramlık Sprey Stone binaya statik manada yük bindirmiyor. Bu da deprem risklerini en düşük seviyeye indiriyor” diyen Dabi Yalıtım Sistemleri Genel Müdürü Murat Fuat Özgür, “Basınçlı tabancalarla püskürtülerek uygulanan bahsi geçen ürünümüz, yapıya nefes aldırabildiği gibi ısı, su ve yangın yalıtıma da imkân veriyor. En düşük sallantıda diğer taş kaplamalar cepheden ayrılabilirken, sprey stone elastik yapıya sahip olması sayesinde cephedeki meydana gelebilecek kılcal çatlakları dahi tolere edebiliyor. Ürünümüz 20 senelik yaşlandırma testlerinden başarıyla geçtiği için, Türk Akreditasyon Kurumunca (TÜRKAK) resmi belgeli olarak 20 yıl garanti veriyoruz” değerlendirmelerinde bulundu.

Depreme dayanıklı kaplama sistemi, Japonya’dan sonra artık Türkiye’de de üretiliyor!

“SPREY STONE, DİĞER TAŞ KAPLAMALARA GÖRE ÇOK DAHA EKONOMİK”

Ürünlerinin diğer kaplamalara göre hem daha mukavemetli ve hem de ekonomik olması sayesinde mimar ve inşaat mühendislerinin ilk tercihleri arasına girdiğinin altını çizen Dabi Yalıtım Sistemleri Genel Müdürü Murat Fuat Özgür, şu ayrıntıları paylaştı:

“Sprey stone, farklı renklerde üretilebiliyor. Sprey Stone’da; boyalarda kullanılan yapay renklendirici yok. Rengini doğal kayaçlardan alması nedeniyle her türlü iklim şartlarında uyuyor ve solmuyor. Çeşitli desenlerde uygulanabildiği için de binalara özgün bir güzellik ve estetik sağlıyor. Isı, su, ses ve yangın yalıtım sistemleri, zemin kaplamaları ve bunun yanı sıra, cephe kaplamalar üzerine çalışıyoruz. Ar-Ge ve imalatın başında 25 senelik üretim deneyimi ve bilgisi olan mühendislerle arzuladığımız ürünü geliştirebiliyoruz. Bu sayede, ülke ekonomimize değer kazandırırken insanlarımızı da olası risklerden koruyoruz.”

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına çok konuşulacak yanıt!

Müteahhitlerden ekonomik kriz isyanı! ‘Taleplerimiz karşılanmazsa iş bırakacağız!’

Bursa'da Karapınar’da kentsel dönüşüm alanının temeli atıldı!


Geri Dön