03 / 05 / 2024

Aridian ile yılda 150 bin litre su tasarrufu!

Aridian ile yılda 150 bin litre su tasarrufu!

Dünyanın lider banyo üreticisi Ideal Standard, yaptığı susuz pisuvarlarla yılda yaklaşık 150 bin litre su tasarrufu sağlıyor



Dünyanın lider banyo üreticisi Ideal Standard, pisuvarlarda susuz temizlik dönemini başlattı. Ideal Standard'ın Aridian susuz pisuvarları, yılda yaklaşık 150 bin litre su tasarrufu sağlaması ve hiç koku yapmaması nedeniyle özellikle toplu yaşam alanlarında tercih ediliyor. Su tasarrufunun yanı sıra, kanıtlanmış teknolojisi sayesinde, klasik su sifonlu pisuvarlara göre daha düşük bir masrafla monte edilebiliyor, daha iyi hijyen sağlıyor.

Su tüketimi ve bu tüketimden kaynaklanan masrafların artmasıyla Aridian susuz pisuvar teknolojisine ilginin arttığını ifade eden Ideal Standard Türkiye Pazarlama Müdürü Yakup Fırat, bir Aridian'ın yılda 150 bin litre su tasarrufu sağladığını belirterek, "Bu, gittikçe azalan ve pahalı bir kaynak olan su için çok önemli bir tasarruf" diye konuştu.

Aridian susuz pisuvarın montajının da çok kolay olduğunu belirten Fırat, sifon haznesi, boruları ya da şişe sifon gerektirmediğinden, kurulumun çok daha çabuk, kolay ve ekonomik olduğunu ifade etti. Aridian'ın bakımının da çok kolay olduğunu vurgulayan Yakup Fırat sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aridian'ın sifon haznesinin, borularının ya da sensör gibi mekanik parçalarının olmayışı, bakımını geleneksel sifonlu birimlere kıyasla çok daha kolaylaştırır. Ortalama miktarda kullanılan bir kartuşun, yılda dört kere değiştirilmesi yeterlidir. Ayrıca boru hattında tuz birikiminden dolayı lavaboların kapatılması, lavaboda su taşması ya da aşırı kullanımdan ötürü su basıncının düşmesi gibi problemler söz konusu olmaz."
 
Aridian susuz pisuvarın klasik pisuvarlara göre daha az koku yaptığını belirten Yakup Fırat, Kaliforniya Üniversitesi Los Angeles Kampüsü'nde yapılan testlerde susuz pisuvarın, sifonlu pisuvarlara kıyasla daha az istenmeyen kokuya ve daha düşük seviyelerde bakteri oluşumuna sebep olduğunun kanıtlandığını ifade etti.

Aridian susuz pisuvarın özellikle okul, hastane, havaalanı gibi toplu kullanımın olduğu mekanlar için ideal olduğunu hatırlatan Yakup Fırat, söz konusu ürünün kolay monte edilmesi, bakımı ve hijyen özellikleri nedeniyle ilgi çektiğini söyledi.

Aridian nasıl çalışıyor?
Aridian, birkaç dakikada monte edilip, basit bakımlarla yıllarca kullanılabiliyor. Yüzde 96'sı sudan oluşan idrar, pisuvar yüzeyinden aşağı akarak, özel `Sealtrap' kartuşuna giriyor. Ardından, hem parfümlü olan hem de istenmeyen kokuların oluktan yukarıya, çıkmasına engel olan ve özel bir sıvıyla kaplı olan `Allseal' isimli kartuşa geçiyor.

Mekanik parça içermemesinden kaynaklanan basitliği, bakımını da geleneksel sifonlu pisuvarlara göre çok kolay hale getiriyor. Günlük temizliğinde su gerektirmeyen Aridian, temizleme malzemesinin bezle silinmesiyle temizleniyor. 

emlakkulisi.com


 


Geri Dön