30 / 04 / 2024

Arızlı Irak Konutları'nda depremzede ailelere tahliye!

Arızlı Irak Konutları'nda depremzede ailelere tahliye!

Kocaeli 1. İcra Hukuk Mahkemesi, 17 Ağustos Marmara depremi sonrasında "Arızlı Irak Konutları"na geçici olarak yerleştirilen ve halen burada kalmaya devam eden depremzedelerden 43ünün konutları tahliye etmesine karar verdi...



 Kocaeli Valiliğinin "Arızlı Irak Konutları"nın boşaltılmasına yönelik Kocaeli 1. İcra Hukuk Mahkemesinde açtığı davanın duruşmasına, konutlarda kalan bazı vatandaşlar ile avukatları ve Kocaeli Valiliği avukatı Sibel Solakoğlu katıldı.
        
Duruşmaya katılan davalı avukatları, mahkemeye müvekkillerinin yapmış olduğu kira sözleşmesinin noter onaylı fotokopisini sundu.
        
Solakoğlu ise konutlarda kalanların ödemedikleri kiralara yönelik faiz talepleri olmadığını belirterek, anapara üzerinden karar verilmesini talep ettiklerini bildirdi.
        
Daha sonra kararını açıklayan hakim Suzan Aslan, "Arızlı Irak Konutları"ndan kira borçlarını ödemeyenler hakkında daha önce verilen icra kararına yapılan itirazları reddetti.
        
Kocaeli Valiliğinin konutların boşaltılmasına yönelik talebini kabul eden Aslan, davalıların konutları tahliye etmesine hükmetti.
        
Bu arada, konutlarda kalanların Kocaeli Valiliği ile yaptıkları kira sözleşmelerinin ekim ayında sona ereceği ve bu tarihten itibaren konutların tahliye edilmesi gerektiği bildirildi.
        
Kararın açıklanmasının ardından Kocaeli Adliyesi önünden geçen yolu trafiğe kapatan depremzedelerle çevredeki bazı vatandaşlar arasında tartışma çıktı. Polis ekiplerinin depremzedeleri yoldan uzaklaştırmasının ardından yol yeniden ulaşıma açıldı.
        
Öte yandan, söz konusu konutlarda kalan yaklaşık 60 kişi hakkında açılan tahliye davasının ise devam ettiği öğrenildi.
        
5 YIL HİÇBİR ÜCRET ÖDEMEDEN KALDILAR

Bu arada, Arızlı Irak Konutlarına 2002 yılında geçici olarak yerleştirilen depremzedelerden 5 yıl boyunca kira alınmadığı, bu süre sonunda konutlarda kalmak isteyenlerden İl Özel İdaresince 236 lira kira ve aidat bedeli stenmiş, bunu ödemeyen yaklaşık 70 kişi hakkında da icra takibi başlatılmıştı. TOKİnin Arızlı Irak Konutlarında kalan depremzedeler için yaptığı 138 konuttan 79unun sahibi ise ocak ayında kurayla belirlenmişti. 83 metrekare olan evlerin taksitlerinin ise 250 ila 360 lira arasında değiştiği öğrenildi.
AA


Geri Dön