21 / 05 / 2024

Depremzedeler Kocaeli Valisi'ne tepki gösterdi!

Depremzedeler Kocaeli Valisi'ne tepki gösterdi!

Bir grup depremzede Kocaeli Valisi'ne tepki göstermek için hazırladıkları Arızlı Irak Konutları maketini "yılbaşı hediyesi" olarak Valilik önüne bıraktı



Kocaeli'de, Marmara depremi sonrası kimsesiz ve kalıcı konutlardan hak sahibi olmayanlar için Irak hükümetinin yardımıyla yaptırılan konutlardan çıkmak istemeyen bir grup depremzede, Kocaeli Valisi Gökhan Sözer'e tepki göstermek için hazırladıkları Arızlı Irak Konutları maketini "yılbaşı hediyesi" olarak Valilik önüne bıraktı.

Burada depremzedeler adına açıklama yapan Müzeyyen Şahin, haziran ayında başladıkları "barınma hakkı" mücadelesinin, 2009'un son gününde halen çözüme ulaşmadığını söyledi.

Valiliğin çözüm üretmeyerek, depremzedelerin yeni yıla sorunlarla girmesine neden olduğunu öne süren Şahin, "Valiliğin bu yıl Arızlı Irak Konutları depremzedelerine çektirmediği zulüm kalmadı" dedi.

17 Ağustos Marmara depreminin 10'uncu yıl dönümünden iki gün önce sitede oturan bürokratlara bir yenisinin daha eklendiğini ifade eden Müzeyyen Şahin, şunları söyledi:

"Depremzedenin, bürokratların burada oturmasını haksız bulduğunu ve tepki verdiğini bilen Valilik bunu yaptı. Bu taşınmaya tepki veren yaşlı teyzeler, amcalar ve çocuklara polisler tarafından sert müdahalede bulunuldu. Bu durum kimilerinin ciddi rahatsızlıklar geçirmesine neden oldu.

Valiliğin başından beri 'bürokrat lojmanı' yapmaya çalıştığı Arızlı Irak Konutları maketini, Vali Sözer'e yılbaşı hediyesi olarak veriyoruz. Evler bire bir aynı olup, 130 metrekare ve deniz manzaralıdır. Depremzedeler, her türlü baskıya rağmen 2010 yılında da barınma hakkı mücadelesine kararlılıkla devam edecektir."

Grup, açıklamanın ardından hazırladıkları konut maketini Valilik binası önüne bıraktıktan sonra dağıldı.
AA


Geri Dön