Altın & Dolar

Arkası tufan diyen İslam Memiş'ten son dakika uyarısı geldi!

Yaptığı her açıklama gündem olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş bu kez de dolar, gram altın, borsa, gümüş ve petrol fiyatları için yeni uyarı yaptı. 

Yaptığı her açıklama gündem olan ve çok konuşulan Finans analisti İslam Memiş, jeopolitik risklerin oldukça arttığı şu günlerde piyasalara ilişkin çarpıcı uyarılar yaptı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, borsadaki sert düşüşü değerlendirirken gram altın ile ilgili de çok önemli açıklamalar yaptı.

Haber Global'de yer alan habere göre Finans Analisti Memiş açıklamasında özellikle petrolde yaşanan gerilemenin ise hayra alamet olmadığını dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada borsada çöküşler olduğunu, altın ve gümüş fiyatları yeni rekorlarını test ettiğini söyleyen İslam Memiş, "Ciddi dalgalanmalar, gelişmeler var. Piyasalar yine karıştı" ifadelerini kullandı. 

Açıklamasında yatırımcılar tarafından yakından takipe dilen Borsa ile ilgili değerlendirmeler yapan İslam Memiş, "Borsa İstanbul 10 bin 442 puanda. Yüzde 3.5 satışla haftayı tamamladı." diyerek borsada morallerin bozuk olduğunu söyledi. Açıklamasında "10 bin 700 altı alım fırsatıydı." diyen İslam Memiş, "Milli yas ilanı, devamında Instagram'ın kapatılması, jeopolitik gerilimlerden dolayı borsada satışlar sürüyor. 9 bin 400 puan seviyesini biz beklemeyi sürdürüyoruz" dedi. Borsa tarafında görünümün negatif yönde devam ettiğini söyleyen İslam Memiş "Şu anda borsada yapılacak bir şey yok" dedi.

Altın ve Para İslam Memiş yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Dolar kuru 33 TL 18 kuruş, yükselişle bu haftayı tamamladı. Düşüşlerin kalıcı olmayacağını, sene sonu için dolar kurunda 40-45 lira bandı beklentimin devam ettiğini söylüyorum Euro/dolar paritesinde 1.12 seviyesi beklentimiz sürüyor. İyi ki altına çevirmişiz euro'nun yarısını.

Yatırımcılar tarafından yakından takip edilen ons altın 2 bin 477 dolara kadar çıktı. 2 bin 480 direnci vardı. Fed nedenli 2 bin 450 dolarak yükselecek, yeniden gerileyecek uyarım vardı. 2 bin 432 dolara kadar gerileme gösterdi. ABD'de tarım dışı istihdam verisiyle beraber küresel piyasalar oldukça ateş çemberine döndü. Tarım dışı istihdam 114 bin kişi artış gösterdi ve beklenti altında gerçekleşti.

İşsizlik yüzde 4.3'e yükseldi, söz konusu bu veriden sonra ons altın 2 bin 477 dolara kadar yükseldi. 2 bin 441 dolarda. Panik yapmamak gerekiyor. 2 bin 400 dolar altına sarkmayla alakalı beklentim sürüyor. 2 bin 480 direnci var, İran misilleme yaparsa 2 bin 520 dolar seviyeleri var fakat panik yapmayın.

2 bin 477 doları gören arkadaşlarımız umarım pozisyon kapatmamıştır. Yeniden geriledi.
Çarşı pazar karıştı. Şu an oldukça karışık bir dönemden geçiyoruz. Malınıza sahip çıkın. 2 bin 360-2 bin 460 dolar aralığını teknik olarak takip etmeye devam edeceğim. 2 bin 600 - bin dolar beklentimiz de sene sonuna kadar geçerliliğini korumakta.

Yatırımcılar tarafından yakından takip edilen gram altın 2 bin 635 lira serbest piyasalarda. Ons altın 2 bin 477 dolara çıkınca altının gramı da 2 bin 657'ye kadar çıktı. 2 bin 580 destek seviyesini takip edeceğiz. Ons altına kıyasla gram altın düşüşleri oldukça cılız kalacaktır. Özgüvenli olmamak gerekli. Elinizdeki mala sahip çıkın. Her düşüşü de birer alım fırsatı olarak değerlendirin"

 

Onlarca fabrika inşa eden ünlü inşaat şirketi iflasın eşiğinde!

Yapı Kredi'den maaşa ek 18 bin TL'lik Ağustos 2024 müjdesi! Başvuran anında alıyor!

İstanbul'da yaşayanlar dikkat! Eviniz depreme dayanıklı mı? İBB deprem raporu nedir? İBB deprem testi nasıl yapılıyor?