02 / 05 / 2024

Arketip'te 250 bin YTL'ye!

Arketip'te 250 bin YTL'ye!

Keleşoğlu, Gül ve Metalyapı ortaklığının Kemerburgaz, Göktürk'te birlikte gerçekleştirdiği ilk proje olma özelliğini taşıyan Arketip, ismini Yunanca'da "Başlangıç modeli" anlamına gelen 'arketip'ten alıyor.



6 blokta 273 dairenin yer aldığı projede tüm dairelerde teras bulunuyor. Açık ve kapalı yüzme havuzu, sauna, fitness, şok havuzu gibi sosyal donatılarıyla da dikkat çeken projede fiyatlar, 250 bin YTL'den başlayıp, 850 bin YTL'ye kadar çıkıyor.
Kemerburgaz Göktürk'te yapımına başlanan Arketip projesi, Yunanca 'başlangıç modeli, asıl örnek' anlamına gelen 'arketip'ten ismini alıyor. Dört katlı 6 blokta bununan toplam 273 daireden oluşan projede, tüm dairelerde 20 metrekare ile 120 metrekare arasında değişen teraslar bulunuyor. 20 bin metrekare yeşil alan ve sosyal donatılara ayrılmış proje, açık ve kapalı yüzme havuzu, sauna, fitness, şok havuzu gibi sosyal donatılara da sahip. Keleşoğlu, Gül ve Metalyapı ortaklığıyla gerçekleşen projeyi, Gül İnşaat'ın ortaklarından Nedim Gül ile konuştuk.

Arketip projesini genel özellikleriyle anlatır mısınız?
Arketip projemiz, 97 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip. Dört katlı 6 blokta bulunan toplam 273 daireden oluşuyor. Yeşil alan kısmı ise 20 bin metrekaredir. Projenin genelinde yeşil alan kısmının büyük bölümünü özel peyzaj bahçe, yürüyüş yolları ve sosyal alanları kapsıyor.

Neden bu ismi tercih ettiniz?
Yunanca 'arketip' başlangıç modeli, asıl örnek anlamına geliyor. Proje mimarımız Emre Arolat'ın özenle seçtiği bir isim. Bu isim ile projenin değerlerinin başında geldiğini vurgulamak istedik. Proje ile ismi bölge bazında yapılan inşaat projelerine uygun olarak örtüştürmek istenmiştir. Göktürk bölgesinin en seçkin projelerinin başında yer almakta, projenin ismi yapımı ve mimarisi ile tamamlamakta.

Ne zaman başladınız? Şu anda proje ne aşamada? Bitiş tarihi nedir?
Projemiz 2007 mayıs ayında başladı. Kaba inşaatın yüzde 100'ü tamamlandı. Genel olarak da inşaat yüzde 70 seviyesinde. Teslim tarihimiz ise 2009 yılının son ayı: Aralık.

Konutların özelliklerini de anlatır mısınız?
Konutlarımız süper lüks dairelerden oluşuyor ve bölgeye uygun olarak dış yaşamı öne çıkardık. Dairelerin kullanımına büyük teraslar verdik. Projenin ana temalarından biri müşterilerimize bir yaşam alanı sunmak. Sunulan yaşam alanlarında sosyal imkanları öne çıkıyor. Bölge bazında bakıldığından mimarisi ile çok dikkat çekmekte ve özellikle teras lokasyonu ve sosyal alanları ile en fark yaratmayı amaçlayan bir proje.

Konutların büyüklükleri nedir? Kaç çeşit konut var?
1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon, 4 oda 1 salon tiplerinden oluşuyor ve her biri kendi içlerinde farklı modellere sahip. 73 metrekareden başlayarak 246 metrekareye kadar dairelerimiz mevcut. Teraslı bahçeli ve dubleks dairelerimiz de bulunan proje mimarisi itibarıyla çok farklı daireler var.

Fiyat aralığıyla ilgili neler söyleyeceksiniz?
Fiyatlarımız 250 bin YTL ile 850 bin YTL arasında değişiklik gösteriyor. Farklı vade seçenekleri de sunuluyor. Anlaşmalı olduğumuz bankalardan da çok özel konut kredisi oranı alınabilmekte olup projeye özel fiyatlandırma da yapılmaktadır.

Satışlara ne zaman başladınız? Yüzde kaçı satıldı. İlgi nasıl?
Satışlarımız 2007 mayıs ayında başladı ve yüzde 52'sinin satışı gerçekleşti. Projeye mimarisi ve sosyal yaşam alanı itibarıyla ilgi çok büyük oldu. Şu an mevcut ön anlaşma oranı da yüzde 18 civarında.

Sosyal ve ortak alanlarda neler var?
Açık ve kapalı yüzme havuzu, sauna, fitness, şok havuzu, çocuk kulübü, lokal bar, restoran, yürüyüş alanları gibi çeşitli sosyal donatılar bulunuyor.

Kimlere yönelik bir proje bu? Gelir durumu açısından...
Projemizde çok çeşitli daire tipi mevcut olduğundan gelir grubu olarak B ve A sınıfı müşterilere hitap ediyor. Gelir durumu itibari ile genelde A+ müşteriler ilgi gösteriyor.

Farklı bölgelerde projeler geliştirdi
İnşaat şirketiyle ilgili bilgi de verir misiniz? Şu ana kadar kaç konut ürettiniz?
Projemiz bir ortaklık olup Gül-Keleşoğlu A.Ş ve Metal Yapı Konut Ltd. Şti. ortak girişimidir. Şirket ortaklarımızın sahip olduğu pek çok projemiz mevcuttur. Bunlar arasında Pelikan Hill (Hadımköy), Kemer Life 22 (Göktürk), Flyinn Residance I ve II (Florya), Vista Residance (Gürpınar), Ginza Residance (Gürpınar) projelerimizden bazılarıdır. Şu ana kadar binlerce konut ürettik.

İstanbul'da yeni projeler geliyor
Başka yeni konut projeleri var mı?
Bağcılarda başlayacağımız 500 dairelik bir projemiz var. Ayrıca Kemerburgaz'da 30 villalık bir projemiz bulunuyor. Bunların dışında Bahçeşehir ve Beylikdüzü'nde de başlayacağız yeni projelerimiz var.

Tüketici seçici davranıyor
Emlak sektörünü genel olarak 2008'de nasıl görüyorsunuz? Durgunluk aşılacak gibi mi?
Emlak sektöründe müşteriler seçici davranıyorlar. Kaliteli proje, güvenilir müteahhit, kaliteli inşaat ve güzel lokasyon ayrımı yapıyorlar. Bu trend önümüzdeki günlerde aynen devam edecektir diye düşünüyorum.
Hürriyet

Geri Dön