02 / 05 / 2024

Armonipark şefkatli tezgâhtarla müşteriyi kendine çekti

Armonipark şefkatli tezgâhtarla müşteriyi kendine çekti

Sefaköy'ün ilk ve tek alışveriş merkezi olan Armonipark, `şefkatli' tezgahtarlarıyla müşteriyi kendine çekti



Armonipark hayatında ilk defa alışveriş merkezi gören, hiç yürüyen merdivene binmeyen, bu yüzden de mağazalara girmekten çekinen bir grup Sefaköylü'nün hayatını değiştirdi.

Armonipark bir ilçenin sadece alışveriş zevkini değil, hayata bakışını da değiştirdi. Sefaköy'ün ilk ve tek alışveriş merkezi olan Armonipark, `şefkatli' tezgahtarlarıyla o güne kadar böyle bir yer görmeyen, çekingen halkı kendine bağlamayı başardı. Armonipark'ın 600 bin nüfusa sahip Küçükçekmece ilçesine hitap ettiğini söyleyen Armonipark Outlet Center Genel Müdürü Muhsin Erkoç, "Halkalı Toplu Konutlar, Avrupa Konutları ve Soyak'ta yaşayan bir kitlenin yanı sıra Sefaköy'de oturanlar da Armonipark'a geliyorlar. Armonipark Sefaköy'de 300 bin kişinin yürüme mesafesinde. Bu da bizim işimizi kolaylaştırıyor" dedi. Bu 300 bin kişilik kitlenin 2008 yılı nisan ayında Armonipark açılana kadar böyle kurumsal mağazaların birarada bulunduğu bir nokta görmediğini ifade eden Erkoç, "İlk zamanlar insanlar merkeze geliyor fakat mağazalara girmeye korkuyordu. Hayatlarında ilk defa yürüyen merdiveni burada gören insanlar vardı. Firmalarla konuşarak satış elemanlarımızın eğitilmesini sağladık. Satış elemanlarına `Hiç bir zaman müşteriyle laubali olmayın, ama kafalarındaki mesafeyi de sıfıra indirin' dedik. Bunu da başardık" diye konuştu.
Ayda ortalama 965 bin kişiyi Armonipark'ta ağırladıklarını ifade eden Erkoç, alışverişin fişe dönüş oranının yüzde 30'un üzerinde olduğunu anlattı. Çevrelerinde yeni alışveriş merkezlerinin açılmasının kendilerini olumlu yönde etkilediğini dile getiren Ekoç, "Bağcılar'da 212 Alışveriş Merkezi'nin açıldığı eylül ayında bizim ziyaretçi sayımız 1 milyon 300 bine kadar çıktı. Rekabet bizi hiç bir zaman olumsuz etkilemedi" açıklamasında bulundu.

22 firma sırada bekliyor
Bu durumdan Armonipark'ta bulunan mağaza sahiplerinin de memnun olduğunu söyleyen Muhsin Erkoç, "Merkezde 95 mağaza var. Tamamı dolu. 22 firma da sırada bekliyor. Mağazaları memnun etmek için biz de çaba gösteriyoruz. Kiracı yönetim kavgası Türkiye'de daha başlamadan, biz mağaza sahipleriyle oturup kira kurunu sabitledik. Böylece yıl bazında baktığımızda kirada yüzde 15 indirim yapmış olduk. Bizim merkezimiz gibi kiralarımız da outlettir. Metrekare kira ücreti 30-35 avro arasında değişir. Ancak kiracıların yüzde 96'sıyla cirodan pay verilmesi konusunda anlaşma yaptık" şeklinde konuştu.
Hem ciro, hem de gelen müşteri açısından bakıldığında mart ayından itibarin işlerde bir düzelme olduğunu belirten Muhsin Erkoç, piyasada asıl düzelmenin 2010'un ikinci yarısından itibaren olacağını anlattı.

Dezenfekte ediyor
Başta domuz gribi olmak üzere çeşitli hastalıklara karşı merkezi özel bir ekip kurarak dezenfekte ettiklerini ifade eden Muhsin Erkoç şunları söyledi:  "Korkuluklar, merdiven başları, tuvaletler ve musluk başları özel solüsyonlarla sürekli temizleniyor. İçeriye sık sık temiz hava basıyoruz. Yağmur olmadığı zamanlarda çatıdaki pencereleri açıyoruz. Bu sayede hem çalışanlarımızı hem de ziyaretçilerimizi korumaya gayret ediyoruz. Domuz gribinden dolayı müşteri sayımızda bir azalma olmadı."
Satfiye YUVA KİREÇCİ/Radikal

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Yürüyen merdiveni ilk kez görenleri bile mağazaya sokmayı başardık
  
ARMONİPARK AVM'nin Genel Müdürü Muhsin Erkoç, Sefaköy'ün tek alışveriş merkezi olan Armonipark'ın, semtin alışveriş zevkini de hayata bakışını da değiştirdiğini söyledi. Şefkatli tezgahtarlarla, o güne kadar böyle bir yer görmeyen çekingen halkı mağazalara sokmayı başardıklarını belirten Erkoç, 'Halkalı Toplu Konutlar, Avrupa Konutları ve Soyak'ta yaşayan kitlenin yanı sıra Sefaköy halkı da Armonipark'a geliyor. Bu kitleArmonipark açılana kadar böyle kurumsal mağazaların bir arada bulunduğu bir nokta görmemişti. İlk zamanlar insanlar merkeze gelip, mağazaya girmeye korkuyordu. Hayatlarında ilk defa yürüyen merdiveni burada görenler oldu. Tezgahtarları, 'müşteriyle laubali olmayın ama kafalarındaki mesafeyi de indirin' diye eğittik ve başardık. Şimdi ayda 965 bin kişi Armonipark'a geliyor, alışverişin fişe dönüş oranı yüzde 30' dedi.

22 MARKA SIRADA
BU durumdan  Armonipark'ta bulunan mağaza sahiplerinin de memnun olduğunu söyleyen Muhsin Erkoç, 'Merkezde 95 mağaza var. Tamamı dolu. 22 firma da sırada bekliyor' şeklinde konuştu. İkinci bir kriz geleceği söylentilerinin aksine işlerde bir düzelme olduğunu belirten Erkoç şöyle devam etti: 'Hem ciro hem de gelen müşteri açısından baktığımızda mart ayından itibaren işlerde bir düzelme olduğunu görüyoruz. 2010'un ikinci yarısından itibaren morallerin düzelmeye başlayacağını ve yüzlerin güleceğini düşünüyoruz.'
Akşam

'Elemana esnaf olmayı öğrettik müşteriyi çektik'

Sefaköy'de yaklaşık 1.5 yıldır faaliyet gösteren Özsaya İnşaat'ın sahibi olduğu Armonipark, alım gücü düşük halkı alışveriş merkezine çekmek için farklı bir yöntem denedi. Mağaza çalışanlarına esnaf olma eğitimi verdiklerini belirten Armonipark Genel Müdürü Muhsin Erkoç, "Hayatında yürüyen merdivene binmemiş, mağazaya girmekten korkan müşterinin alışveriş yapmasını sağlamak için mağaza elemanlarını esnaf olma konusunda eğittik ve başarılı olduk" dedi.
Sabah


Geri Dön