23 / 05 / 2024

Arnavutköy Devlet Hastanesi hizmet vermeye başladı!

Arnavutköy Devlet Hastanesi hizmet vermeye başladı!

İstanbul'un merkeze en uzak ilçeleri arasında yer alan 200 bin nüfuslu Arnavutköy, yıllar sonra devlet hastanesine kavuştu. En yakın devlet hastanesinin 30 km uzaklıkta olduğu ilçede, artık birçok şikayet yeni hastane sayesinde anında çözülüyor



İstanbul'un merkeze en uzak ilçeleri arasında yer alan 200 bin nüfuslu Arnavutköy, yıllar sonra devlet hastanesine kavuştu. En yakın devlet hastanesinin 30 km uzaklıkta olduğu ilçede, artık birçok şikayet yeni hastane sayesinde anında çözülüyor. Başhekim Dr. Yaşar Doğan, günlük ortalama 2 bin 200 hastaya baktıklarını belirterek, 42'si uzman 51 hekimle hizmet verdiklerini söyledi.

Arnavutköy, sağlık açısından en önemli problemini çözdü. İlçede devlet hastanesi olmaması ve acil sağlık hizmetleri için şehir merkezine gitme gereği Arnavutköylülerin en büyük şikayetleri arasında yer alıyordu. Devlet Hastanesi Başhekimi Yaşar Doğan, binalarının 3. köprü güzergahında olduğunu belirterek, 'Nüfus ve alan olarak geniş bir bölgeye hizmet vereceğiz. 5 km'lik uzaklıktaki 65 bin konutluk  TOKİ  Kayabaşı Konutları ile gün içinde 50 bin kişinin çalıştığı Hadımköy'deki sanayi bölgesi de hizmet alanımızda olacak.' dedi.

Doğan, son birkaç aydır altyapılarının çok daha geliştiğini belirterek, 'Artık hastalar en yakını 30 km uzaklıkta olan hastanelere gitmek zorunda kalmıyor. Ocak ayında açılacak acil servisle birlikte bu tür vakalara hastanemizde müdahale edeceğiz.' şeklinde konuştu. Hastanenin 30 bin metrekarelik kapalı alana sahip olduğunu aktaran Doğan, İstanbul'un piknik alanlarının merkezinde olduklarını aktardı. Günübirlik piknikçiler için de her türlü sağlık hizmetini gerçekleştireceklerini ve merkez hastanelerin bu konudaki yoğunluğunu azaltacaklarını dile getirdi.

Hastanede ocak ayında açılacak acil servisle birlikte MR, tomografili, dijital röntgen hizmeti de başlayacak. Ayrıca hastane bünyesinde 8 adet diş ünitesi de hizmete girecek. şžu anda polikliniklerde beyin cerrahi, fizik tedavi, psikiyatri, göğüs hastalıkları, nöroloji gibi özellikli bölümler yer alıyor. Hastaneye 60 yataklı yenidoğan, çocuk ve yetişkin yoğun bakım merkezi de açılacak. Diyaliz ünitesi 6 yataklı olarak hizmete başlayacak hastanede, randevular telefon ve internet ile alınıyor.

Hastane kendi enerjisini üretmek için düğmeye de bastı. Türkiye'de yeşil hastane projesini uygulamaya koyan ilk hastane olan Arnavutköy Devlet Hastanesi, bu konuda başvurularını ilgili yerlere yaptı. İstanbul Kalkınma Ajansı'na projeyi sunan hastane, kabul edilmesi halinde rüzgar enerjisi ile elektrik üretecek.
Zaman/çAĞLAR AVCI


Geri Dön