28 / 04 / 2024

Arnavutköy mega projelerle gelişti!

Arnavutköy mega projelerle gelişti!

Arnavutköy'de düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mega projelere ev sahipliği yapan ilçeye 415 trilyon liralık 82 yatırımı kazandırdıklarını kaydetti.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutköy'de düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Törende konuşan Erdoğan, bir Arnavut vatandaşına ithafen Arnavutköy ismini alan bu bölgenin, zamanla büyüdüğünü ve bugünkü haline aldığını ifade etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhuriyetin ilk yıllarında 350 haneli bir belde olan Arnavutköy'ün, bugün 260 bini aşkın nüfusu ve geniş yerleşim alanıyla İstanbul'un en önemli ilçelerinden biri olduğunu belirten Erdoğan, sadece son 5 yılda ilçe nüfusunun 60 bin artmasının Arnavutköy potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu gösterdiğini söyledi.

Geniş bir alana yayılan İstanbul Havalimanı, Kanal İstanbul gibi ülkenin prestij projelerine ev sahipliği yapan bir ilçenin geliştiğini, büyüdüğünü ve güzelleştiğini dile getiren Erdoğan, "Arnavutköy büyüdüğüne göre belediye hizmetlerinin de buna uygun olması, buna uygun şekilde olması gerekiyor. Arnavutköy'e kazandırdığımız 415 trilyon lira yatırım bedeli olan 82 kalem eserin toplu açılış töreni vesilesiyle bir arada bulunuyoruz." diye konuştu.

Belediyenin, 105 trilyonluk yatırımla hem mimari olarak hem kullanım olarak özenle hazırlanmış bir Arnavutköy yönetim ve hizmet merkezi inşa ettiğini anlatan Erdoğan, içinde belediye ve meclis birimlerinin, Nuri Pakdil Kültür Merkezi'nin, kreşin, spor merkezinin, nikah ve düğün salonlarının bulunduğu merkezin, resmi açılışınını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avlu 34 Alışveriş Merkezi ve Arnavutköy Kültür Sanat Merkezi'nin, 85 trilyonluk bir yatırım olarak ilçeye kazandırıldığını belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Arnavutköy'ün ulaşım sorununun çözümüne katkı sağlayacak çevre yolunu tamamladığını, onun açılışını da bugün yaptıklarını açıkladı.

İmrahor ve Boğazköy mesire alanları ile Arnavutköy Şehir Parkı'nın, tüm İstanbul'a hizmet verecek, hemşehrilerin aileleriyle huzur içinde vakit geçirmelerini sağlayacak alanlar yapıldığını anlatan Erdoğan, merhum İbrahim Çağlar adına yapılan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin resmi açılışını da yaptıklarını dile getirdi.

15 Temmuz Şehitleri Meydanı ve katlı otoparkın da belediyenin önemli yatırımları arasında yer aldığını ifade eden Erdoğan, bunların yanında mahallelerde çok sayıda meydan, kapalı pazar yeri, park, gençlik ve eğitim merkezi, hizmet binalarının yapıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplam 82 kalem eserin, Arnavutköy ve İstanbul'a hayırlı olmasını dileyerek, bu eserlerin şehre kazandırılmasında emeği geçen belediye başkanı ve ekibine teşekkürlerini iletti.
 


Geri Dön