29 / 04 / 2024

Arnavutköy Sazlıbosna Mahallesi Meydanı açıldı!

Arnavutköy Sazlıbosna Mahallesi Meydanı açıldı!

Arnavutköy Sazlıbosna Mahallesi Meydanı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Haşim Baltacı alt yapı çalışmalarında sona yaklaşıldığını söyledi.



Yapımına geçtiğimiz yıl başlanan ve kısa sürede bitirilen Sazlıbosna meydanı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Yaklaşık 5 bin metrekare alana inşaa edilen meydan birçok sosyal etkinliğe de ev sahipliği yapacak. Sazlıbosna Meydanı'nın açılışına Ak Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, AK Parti İlçe Başkanı Ercan Üner, meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Sonuca saygılıyız

Törende konuşan Sazlıbosna Mahalle Muhtarı Oktay Teke, “Arnavutköy’e ve mahallemize kazandırdıkları eserlerle vatandaşlarımızın haklı sevgisine mazhar olmuş olan başta Belediye Başkanımız A. Haşim Baltacı ile emeği geçen ekibine şükranlarımı sunuyorum” dedi.  Daha sonra kürsüye gelerek kısa bir konuşma yapan AK Parti İlçe Başkanı Ercan Üner 16 Nisan’da yapılacak olan yeni anayasa referandumuna ilişkin konuştu. Üner hizmetlerin aralıksız sürmesi, sandıklardan evet çıkması için Arnavutköy halkından destek istedi. Ercan Üner ayrıca, katıldığı bir televizyon programında söylediği sözler nedeniyle çok tepki çeken CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’u çok sert bir dille eleştirdi. “Biz sandıktan Evet’te çıksa da, hayır çıksa da kimseyi denize falan dökmeyeceğiz Hüsnü! Biz bu yüce milletin kararına saygılı olacağız" ifadelerini kullandı


Yatırımlar devam edecek

Arnavutköy Belediye Başkanı A.Haşim Baltacı ise Arnavutköy’ün her geçen gün geliştiğini, büyüdüğünü, yaptıkları çalışmalarla Arnavutköy’ün altyapı çalışmalarında sona yaklaşıldığını söyledi.  Yapımı devam belediye hizmet binası hakkında da bilgiler veren Baltacı, Arnavutköy’e hizmetlerin aralıksız devam edeceği sözünü verdi. Aynı gün içerisinde Hadımköy’de yapımı tamamlanan Vefa Konutlarının tapu teslim törenine de katılan Baltacı, Arnavutköy’ün sorunlarının ve eksiklerinin birer birer ortadan kaldırıldığını ifade etti.


Leylekler beldesi

Sazlıbosna Açılışta konuşan AK  Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Nurettin Nebati, bölgenin kendi hükümetleri döneminde “Proje Bölgesi” haline getirildiğini söyledi. "Arnavutköy inşallah İstanbul’un ve Türkiye’nin gözbebeği olacak” diye konuşan Nebati, “Bu köyün en büyük özelliği leyleklere ev sahipliği yapmasıdır. Leyleklere yaptığı ev sahipliği ile bir köylünün, köy yaşamının gelenek ve göreneklerine, medeniyetine ve aynı zamanda Allah’ın bahşetmiş olduğu mahlukata karşı da ne kadar saygılı olduğunu göstermesi bakımından önemlidir. Teknolojinin baş döndüren bir hızla gelişmesine paralel olarak,  hayvanlara karşı kötü muamelelerin yanında Sazlıbosna, bu güzelim leyleklere ev sahipliği yaparak kendi farklılığını ortaya koyuyor” dedi.


Köylü olmak bilmekti

 Sazlıbosna’nın bölgeye yapılacak olan büyük projelerin arasında kaybolarak “köylü olma” özelliğini yitirmemesini isteyen Nebati, “Köylü olmak saygı duymaktır, köylü olmak bilmektir, köylü olmak anlamaktır ve bunu medeniyetin gereklerini yerine getirerek işlevselleştirdiği zaman asla hadsizlik yapmayacak bir ortam oluşur. Köylü olmak haddini bilmektir, haddini bilen insanların komşuluk ilişkilerini geliştirdiği komşusu açken kendisinin yatmadığı bir bilinç ve birlikteliktir” dedi. Geçtiğimiz hafta içerisinde Suriye’de zehirli gazlar ile zehirlenerek öldürülen çocuklarada değinen Nebati, “Buna sebep olanları Allah’ın kahhar sıfatı gereğince bütün kalbimle lanetliyorum” ifadelerini kullandı. 



Gazetem İstanbul


Geri Dön