15 / 05 / 2024

Sazlıbosna Mahallesi Meydanı çalışmaları

Sazlıbosna Mahallesi Meydanı çalışmaları

Arnavutköy Sazlıbosna Mahallesi Meydanı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Haşim Baltacı alt yapı çalışmalarında sona yaklaşıldığını söyledi.

Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı 2025'te açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı'nı 2025 yılında hizmete açacaklarını söyledi.

Antalya Manavgat'taki Seaden Sea World Resort-Spa otelin oda sayısı artırılıyor!

Antalya İli, Manavgat İlçesi, Kızılağaç Mahallesi, Meydan Alanı Sokak, Bina No:56 adresinde, Polen Turizm Yatırımları tarafından 45 bin 426 metrekarelik ÇED alanında 674 oda 1602 yatak kapasiteli Sea World Resort-Spa otelde oda sayısı artırılıyor.

Sultangazi Uğur Mumcu Mahallesi'ndeki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu değişikliği askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Sultangazi ilçesi, Uğur Mumcu Mahallesi, Kent Meydanı Revizyon Nazım İmar Planı Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Plan Notu Değişikliği askıya çıkarıldı.

Kanal İstanbul güzergahındaki konut ihaleleri iptal edildi!

Sazlıbosna Baraj havzasında Kanal İstanbul manzaralı “tarla” niteliğinde olan henüz tapusu bile çıkmayan arazilerde inşa edilecek projelerin üç, dört ve altıncı etapları için yapılacak ihalelerin, kurum tarafından farklı nedenlerle iptal edildiği belirlendi. 

Nadir Ataman'dan Kanal İstanbul tepkisi!

İBB Meclis üyesi Nadir Ataman, TOKİ'nin Kanal İstanbul projesi kapsamında bulunan Sazlıbosna Mahallesi’nde 970 bin 300 metrekare büyüklüğünde mera ve tarla alanlarını ihaleye çıkarmasına tepki gösterdi.

Kanal İstanbul çevresinde inşa edilecek Yenişehir'in ayrıntıları belli oldu!

Çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili itirazlar devam ederken Toplu Konut bulunan Sazlıbosna Mahallesi’nde 970 bin 300 metrekare büyüklüğünde mera olarak kullanılan alan ve bitişiğindeki tarla alanlarının konut yapılması için ihaleye çıktığı ileri sürüldü. 

TOKİ Arnavutköy Sazlıbosna projesinin detayları belli oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul Arnavutköy projesinin detayları belli oldu. Proje 258 milyon 300 bin TL'ye mal olacak.

Sanayicilerden Kanal İstanbul talebi!

Sanayi sektöründe faaliyet gösteren çalışanlar Kanal İstanbul Projesi dahilinde Sazlıbosna Barajı’na gümrüklü cep liman yapılmasını talep etti. 

Kanal İstanbul'da büyük gün yarın!

Kanal İstanbul projesinde yarın büyük gün. Proje için ilk kazma yarın Sazlıbosna'da vurulacak. Sazlıbosnalı sakinler, projeden memnun olduklarını belirtti. 

Konya Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ramazan Bayramı namazını Konya'daki tarihi Kapu Camisi'nde kıldı. Kurum, Konya'da devam eden Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi ve Mevlana Meydanı Yenileme ve Dönüşüm Projesi ile ilgili konuştu.

Kanal İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki barajlara etkisi!

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi kurucu rektörü, ‘su profesörü’ Halim Orta, Kanal İstanbul projesinin Küçükçekmece Gölü ve Sazlıbosna Barajı’nı yok edeceğini iddia etti.

İstanbul'un o ilçesinde satılık gayrimenkul fırsatı!

İstanbul İli Arnavutköy Belediye Başkanlığı, Haraççı, Ömerli ve Sazlıbosna mahallelerinde bulunan 3 gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin satış bedeli 42 milyon 404 bin 870 TL olarak belirlendi.

Şanlıurfa'daki Meydan Projesi için acele kamulaştırma kararı!

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi Camikebir mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazların yapımı planlanan Meydan Projesi'nin hayata geçirilmesi için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından kamulaştırılmasına karar verildi.

Sazlıbosna Mahallesi Meydanı çalışmaları Haberi

Sazlıbosna Mahallesi Meydanı çalışmaları

Yapımına geçtiğimiz yıl başlanan ve kısa sürede bitirilen Sazlıbosna meydanı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Yaklaşık 5 bin metrekare alana inşaa edilen meydan birçok sosyal etkinliğe de ev sahipliği yapacak. Sazlıbosna Meydanı'nın açılışına Ak Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, AK Parti İlçe Başkanı Ercan Üner, meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Sonuca saygılıyız

Törende konuşan Sazlıbosna Mahalle Muhtarı Oktay Teke, “Arnavutköy’e ve mahallemize kazandırdıkları eserlerle vatandaşlarımızın haklı sevgisine mazhar olmuş olan başta Belediye Başkanımız A. Haşim Baltacı ile emeği geçen ekibine şükranlarımı sunuyorum” dedi.  Daha sonra kürsüye gelerek kısa bir konuşma yapan AK Parti İlçe Başkanı Ercan Üner 16 Nisan’da yapılacak olan yeni anayasa referandumuna ilişkin konuştu. Üner hizmetlerin aralıksız sürmesi, sandıklardan evet çıkması için...