28 / 04 / 2024

Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı 2025'te açılacak!

Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı 2025'te açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı'nı 2025 yılında hizmete açacaklarını söyledi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı'nda incelemeler yaptı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre Beylerbeyi Merkez Şantiyesi'ndeki inceleme programında önemli açıklamalar yapan Bakan Uraloğlu, 2023 yılının bakanlıkları açısından büyük projeleri tamamlayıp, Türkiye’nin dört bir yanında hizmet fırtınası estirdikleri ve çok önemli kent içi raylı sistem projelerini hizmete açtıkları bir sene olduğunu dile getirdi.

Paylaşılan detaylara göre Bakan Uraloğlu, 22 Ocak tarihinde İstanbul Havalimanı-Kağıthane Metro Hattı'nı, 8 Nisan tarihinde Başakşehir-Çam ve Sakura Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı'nı, 12 Nisan tarihinde Atatürk Kültür Merkezi-Kızılay Metro Hattı'nı, 30 Nisan tarihinde de Kayseri Anafartalar-Hızlı Tren Tramvay Hattı'nı hizmete açtıklarını dile getirerek "İstanbul, Kocaeli, Bursa, Kayseri ve Konya olmak üzere 5 şehirde süren 102,1 kilometre uzunluğundaki 9 ayrı kent içi raylı sistem hattı projesinde de çalışmalara devam ediyoruz." dedi.

Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı 2025 te açılacak!

Açıklamasında mega kent İstanbul'u Avrupa'nın ve dünyanın en gelişmiş ulaşım altyapısına sahip şehirlerinden biri yapmak için bir baştan diğer başa modern raylı sistem ağlarıyla donattıklarına değinen Bakan Uraloğlu, şöyle konuştu: "Dünyanın en özgün ve saygın kent içi raylı sistem projelerini peş peşe hayata geçiriyoruz. Bugüne kadar mega kent İstanbul'da yapımını tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunmuş olduğumuz metro hatları toplamda 130,2 kilometre.  Marmaray  üzerinden hizmete açıldığı günden bu yana 1 milyarın üstünde seyahat yapıldı. 2 Ekim 2022'de hizmete açtığımız Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosundan şimdiye kadar yaklaşık olarak 9 milyon İstanbulluya konforlu, güvenli ve hızlı ulaşım imkanı sağladık. Ayrıca bu sene 22 Ocak tarihinde açmış olduğumuz İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metrosu Hattı ile bugüne kadar 3,5 milyonun üstünde yolcu seyahat etti. 8 Nisan tarihinde açtığımız şehir hastanesiyle bağlantılı olan Başakşehir-Çam ve Sakura Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattımızdan da açıldığı günden bugüne kadar yaklaşık olarak 2 milyon yolcu seyahat gerçekleştirdi."

Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı 2025 te açılacak!

2025'TE HİZMETE AÇACAĞIZ

Bakan Uraloğlu, şu anda toplam uzunluğu 55,7 kilometre olan toplamda 5 metro hattında İstanbul için çalıştıklarını belirterek, "Bu hatlar; Kağıthane-Gayrettepe Metro Hattı, Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı, Halkalı-Başakşehir-İstanbul Havalimanı Metro Hattı, Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi ve Altunizade-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı'dır." diye konuştu.

Yapımı süren projeler tamamlandığında mega kent İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğunun 338,8 kilometreden 394,5 kilometreye çıkacağını kaydeden Bakan Uraloğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: "Böylelikle mega kent İstanbul raylı sistem ağının yüzde 50'den fazlasını bakanlığımız inşa etmiş olacak. Bu bizim için çok büyük bir gururdur. İncelemeler yapmış olduğumuz Altunizade-Bosna Bulvarı Metro Hattı; Üsküdar-Ümraniye Çekmeköy Metrosu ve Metrobüs Hatlarını; Çamlıca Camii ve Bosna Bulvarı'na bağlayan 4,5 kilometre uzunlukta ve 4 istasyonlu bir raylı sistem projesi. Çamlıca tepesinde bulunan Büyük Çamlıca Camisi Külliyesi'ndeki 37 bin 500 kişi kapasiteli Çamlıca Camisi'ne, İslam Medeniyetleri Müzesi'ne ve yoğun yerleşimli Ferah Mahallesi'ne hizmet verecek. Söz konusu bu bölgeler hem turistik hem de ibadet amaçlı olarak çok ziyaret edilen alanlar olduğundan dolayı bu hattı da bir an evvel tamamlamayı planlıyoruz."

Bakan Uraloğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Altunizade-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı'nı 2025 yılı içerisinde hizmete açmayı hedeflediklerini dile getirerek, çalışmalara 7 gün 24 saat esasıyla devam ettiklerini kaydetti.


PROJEDE SON DURUM NE?


  
Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu projede son aşamada; ana hat, peron ve bağlantı tünelleri kazı-destek imalatlarını yüzde 84 oranında tamamladıklarını kaydeden Bakan Uraloğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı: "İstasyonlarda kazı-destek çalışmalarını sürdürüyoruz. Altyapı deplase çalışmalarını da diğer çalışmalarımızla beraber eş zamanlı şekilde sürdürüyoruz. İstasyonlar içerisinde yer alan asansör ve mekanik şaftlarında da kazı-destek çalışmalarına ve bağlantı yolu çalışmalarını da sürdürüyoruz. Merakla beklenen bu projemizi tamamladığımızda, saatte 8 bin 100 yolcumuz, Altunizade-Bosna Bulvarı arasında 8 dakika 40 saniye gibi kısa bir zamanda seyahat edebilecek."


Geri Dön