28 / 04 / 2024

Kanal İstanbul çevresinde inşa edilecek Yenişehir'in ayrıntıları belli oldu!

Kanal İstanbul çevresinde inşa edilecek Yenişehir'in ayrıntıları belli oldu!

Çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili itirazlar devam ederken Toplu Konut bulunan Sazlıbosna Mahallesi’nde 970 bin 300 metrekare büyüklüğünde mera olarak kullanılan alan ve bitişiğindeki tarla alanlarının konut yapılması için ihaleye çıktığı ileri sürüldü. 



Çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili itirazlar devam ederken Toplu Konut bulunan Sazlıbosna Mahallesi’nde 970 bin 300 metrekare büyüklüğünde mera olarak kullanılan alan ve bitişiğindeki tarla alanlarının konut yapılması için ihaleye çıktığı ileri sürüldü. Cumhuriyet Gazetesi'nden Hazal Ocak'ın haberine göre; söz konusu alanlar Kanal İstanbul projesi kapsamında hazırlanan planlarla imara açılmıştı fakat alanlar hâlâ “tarla” ve “ham toprak” şeklinde görünüyor. 

Kanal İstanbul projesi çerçevesinde hayata geçirilecek olan “Yenişehir” için imar planları hazırlanmıştı. Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek olan yeni şehrin 3 etaptan meydana gelen planlarıyla beraber, bölge imara açılmıştı. En çok gündeme getirilen arazilerden biri de proje güzergahındaki Arnavutköy, Sazlıbosna Mahallesi’nde bulunan 970 bin 300 metrekarelik mera olarak kullanılan araziydi. Planlarla konut - ticaret alanı yapılan bu arazinin mükliyeti şu an Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı TOKİ'nin.

Kanal İstanbul çevresinde inşa edilecek Yenişehir in ayrıntıları belli oldu!

TOKİ, meranın da içinde yer aldığı Kanal İstanbul manzaralı arazilerle ilgili ihale ilanını yayımladı. “Arnavutköy ilçesi 1. Etap 540 konut ve 8 adet dükkan inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi ihalesi”nin 6 Ekim tarihinde gerçekleştirileceğini açıkladı. İlanda işin yer tesliminden sonra 600 gün süreceği ifade edildi. İhale dosyasında nulunan “zemin ve temel etüdü veri raporu”nda bölgede yapılmak istenen projenin detayları da belli oldu.

Raporda söz konusu arazilerin İstanbul imar planı paftalarında imarlı olduğu ifade ediliyor fakat araziler kayıtlarda hâlâ “ham toprak” ve “tarla” şeklinde görünüyor. Alanın ticaret - konut göründüğü raporda bölgeye bodrum (+ 4) ya da 5 katlı bloklar inşa edilmesi planlanıyor. İhale dosyasında projenin ilk etabının görsellerine de yer verildi. Görsellerde bodrum (+ 5) katlı yapılar bulunuyor.

Kanal İstanbul çevresinde inşa edilecek Yenişehir in ayrıntıları belli oldu!

TOKİ’nin ilk etap ihalesinin ek olarak bir de  “Arnavutköy İlçesi 2. Etap 485 Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” isminde ikinci etap için ihale yapılacağı da belirlendi. 24 Eylül’de gerçekleştirileceği belirtilen ihaleye ait detaylar henüz açıklanmadı. 

Kanal İstanbul'da son durum!

Kanal İstanbul projesinde 2'nci ihale yapıldı!


Geri Dön