28 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki barajlara etkisi!

Kanal İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki barajlara etkisi!

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi kurucu rektörü, ‘su profesörü’ Halim Orta, Kanal İstanbul projesinin Küçükçekmece Gölü ve Sazlıbosna Barajı’nı yok edeceğini iddia etti.



Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayer, bugünkü köşesinde Kanal istanbul'un barajlara etkisi konusunu kaleme aldı. İşte o yazı...

Kanal İstanbul un Avrupa Yakası ndaki barajlara etkisi!

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi kurucu rektörü, ‘su profesörü’ Halim Orta, yapımı tartışmalara neden olan Kanal İstanbul projesinin Avrupa Yakası'nda bulunan barajlara etkisini anlattı. Orta, şu ifadeleri kullandı:

“Hazırlanan 3. Havalimanı Çevresel Etki Değerlendirme Raporu’nda, projenin Terkos Gölü, Alibeyköy ve Sazlıbosna Barajı’na ulaşan su kaynaklarını azaltacağı ve kirleteceği açıkça yazılıdır. Ayrıca Kanal İstanbul projesinin Küçükçekmece Gölü ve Sazlıbosna Barajı’nı yok edecek olması da ayrı bir handikaptır.

Kanal İstanbul un Avrupa Yakası ndaki barajlara etkisi!

Kuraklık, 31 tabii afet arasında yapılan sınıflandırmada, insan ve çevreye verdiği zararlar bakımından 1. sırada yer almaktadır.

Kuraklık, meteorolojik kuraklık olarak başlamakta, yağış azlığı sürerse toprağın nemi düşmekte ve zirai kuraklık baş göstermektedir.

Akarsuların debisinin düşmesi ise hidrolojik kuraklık olarak tanımlanmaktadır. Bu gidişatın insan hayatına aksetmesiyle de sosyo-ekonomik kuraklık evresine geçilmektedir.”

Kanal İstanbul gibi mega projelere teminat için Yönetim Merkezi kuruluyor!

Verilerle Kanal İstanbul!

 


Geri Dön