29 / 04 / 2024

Konya Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Konya Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ramazan Bayramı namazını Konya'daki tarihi Kapu Camisi'nde kıldı. Kurum, Konya'da devam eden Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi ve Mevlana Meydanı Yenileme ve Dönüşüm Projesi ile ilgili konuştu.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ramazan Bayramı namazını Konya'daki tarihi Kapu Camisi'nde kıldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; namaz sonrasında gazetecilere açıklamalar yapan Kurum, bir gazetecinin, Konya'da devam eden Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi ve Mevlana Meydanı Yenileme ve Dönüşüm Projesine ilişkin sorusunu, ilgili projelerin Konya'nın çehresini değiştireceğine ve kentin geleceğini şekillendireceğine dikkat çekerek yanıtladı.

Konya Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi nde son durum ne?

Mevlana Müzesi çevresini kapsayan projenin ihalesinin Büyükşehir ve Karatay belediyelerince yaılacağını belirten Kurum, şunları kaydetti:

Konya Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi nde son durum ne?

"Cumhurbaşkanımıza bir sunum gerçekleştirdik. O da çok heyecanlandı. En kısa zaman da kamuoyu ile kendileri bu projeleri paylaşacaklardır. Mevlana Müzesi önünde; Mevlana Çarşısı, Altın Çarşı, arkasında Alaaddin'e giden yolda sokak sağlıklaştırması ve Şükran Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm... Alaaddin Bulvarı'ndaki sokak sağlıklaştırması, büyük oranda tamamlandı. İnşallah 2-3 ay içerisinde bitecek. Çok önemli bir yatırım yapıyoruz. Bu, bir tarih ve kültür aksı olacak. Buradaki tarihi değerleri gün yüzüne çıkaracağımız; kardeşliği, sevgiyi, dostluğu ve hoşgörüyü göreceğimiz önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Etap halinde tamamlayacağız. Temmuzda Mevlana Çarşısı, yıl sonuna kadar da Altın Çarşı'nın imalatları tamamlanacak. Bu yıl içerisinde Mevlana Müzesi'nin arkasındaki müzelerimizi, çarşılarımızı, hanlarımızı ve hamamlarımızı ihya edeceğimiz önemli projenin ilk etap ihalesi gerçekleşecek. Şükran Mahallesi, önümüzdeki yılın ilk aylarında ilk etap kentsel dönüşümü tamamlanacak."

İzmir Bayraklı'daki dönüşümde son durum ne?


Geri Dön