28 / 04 / 2024

Aksaray Eski Terminal Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum!

Aksaray Eski Terminal Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum!

Aksaray Belediyesinin önem verdiği projeler arasında yer alan 'Eski Terminal Kentsel Dönüşüm Projesi'nde üst yapışım ilgilendiren iş merkezlerinin yapım ihalesi Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti.



Aksaray Belediyesinin önem verdiği projeler arasında yer alan 'Eski Terminal Kentsel Dönüşüm Projesi'nde üst yapışım ilgilendiren iş merkezlerinin yapım ihalesi Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti 24.000 metrekarelik kapalı alan üzerine, modern dükkân ve mağazalar, iş ofislerinin yer aldığı ticaret ve iş merkezi inşası için Eski Terminal Bölgesinde mülk sahipleri ile kentsel dönüşüm konusunda ön görüşme yapan Aksaray Belediyesi, bu görüşme sürecini olumlu tamamladı. Projenin ilk kazması da bu yılın ilk aylarında başladı ve kısa sürede binalar yıkılarak, yeraltı oto parkı da tamamlandı. Bölgesel otopark üzerine yapılacak İş Merkezi inşaatının ihalesi ise yapıldı. Eski Terminalin kentsel dönüşüme dâhil edilmesi için yoğun çaba sarf eden Aksaray Belediye Başkam Haluk Şahin Yazgı, dönüşüm alanını kapsayan bölgede her mülk sahibinin taşınmazına karşılık büro ve ofis verileceği taahhüttü vererek projenin gerçekleşmesine öncülük etti. Başkan Yazgı, Belediye tarafından yapılacak dönüşüm ile mülk sahiplerinin ve aynı zamanda şehir merkezinin artı değer kazanacağım her toplantıda altım çizerek anlattı. 3 aşamada gerçekleşmesi planlanan 'Eski Terminal Alam Kentsel Dönüşüm Projesi'nin şuana kadar 2 aşaması tamamlandı. 



Anadolu'da Bugün



Haber Anayurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Aksaray Belediyesinin önem verdiği projeler arasında yer alan ‘Eski Terminal Kentsel Dönüşüm Projesi’nde üst yapısını ilgilendiren iş merkezlerinin yapım ihalesi Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti. 



24.000 m2’lik kapalı alan üzerine, modern dükkân ve mağazalar, iş ofislerinin yer aldığı ticaret ve iş merkezi inşası için Eski Terminal Bölgesinde mülk sahipleri ile kentsel dönüşüm konusunda ön görüşme yapan Aksaray Belediyesi, bu görüşme sürecini olumlu tamamladı. Projenin ilk kazması da bu yılın ilk aylarında başladı ve kısa sürede binalar yıkılarak, yeraltı oto parkı da tamamlandı. Bölgesel otopark üzerine yapılacak İş Merkezi inşaatının ihalesi ise dün yapıldı. 



Eski Terminalin kentsel dönüşüme dâhil edilmesi için yoğun çaba sarf eden Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, dönüşüm alanını kapsayan bölgede her mülk sahibinin taşınmazına karşılık büro ve ofis verileceği taahhüttü vererek projenin gerçekleşmesine öncülük etti.   



Anayurt


Geri Dön