28 / 04 / 2024

Konya Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Konya Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Meram Belediyesi tarafından başlatılan Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde bir yandan inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürerken diğer yandan da söz konusu bölgenin tarihi zenginliği ile ilgili özenli çalışmalar da sürüyor.



Maliyeti ve alanın büyüklüğü bakımından Türkiye’nin en önemli dönüşüm projeleri arasında yer alan Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi’nde inşaatlar hızla devam ederken söz konusu bölgenin tarihi hazinelerini şehre kazandırma çalışmaları da özenle sürüyor. 

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, yürütülen tarihi çalışmaları beraber inceleyerek, çalışmalarda gelinen noktayı değerlendirdi ve karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.


BAŞKAN KAVUŞ VE BÖLGE MÜDÜRÜ KILINÇ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Meram Belediyesi'nde yer alan habere göre Başkan Mustafa Kavuş ve Vakıflar Bölge Müdürü Kılınç, Selçuklu Dönemi eseri Erdemşah Mescidi, Karamanoğulları Dönemi eseri Mücellit Camii ve Osmanlı Dönemi eseri Kalecik Camii ve çevresinde yapılan çalışmaları denetledi ve konu ile ilgili bilgi aldı. 

Ülkemizin en büyük ikinci tescilli ada taşıma işi olan Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi Tescilli Ada Etabı’nı da ziyaret eden Başkan Kavuş ve Bölge Müdürü Kılınç projenin bundan sonraki kısmı için de fikir alış verişinde bulundu. İki isim daha sonra Meram Belediyesinin Konya Büyükşehir Belediyesi ile beraber yürüttüğü ‘Arkeolojik Park Alanı Etabı’na geçerek çalışmaları değerlendirdi..

Konya Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi nde son durum ne?

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre yapmış oldukları incelemeler ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, mesailerinin önemli bir kısmını Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi için ayırdıklarını kaydederek, “Sur içi dediğimiz söz konusu bu bölge tarihte olduğu gibi bugün de kentimizin en kıymetli bölgesi ve hayatın merkezidir” dedi.

Yaptığı açıklamada Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi’nin değeri ve alanın büyüklüğü bakımından Türkiye'nin en büyük projeleri arasında yer aldığını kaydeden  Başkan Kavuş, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Söz konusu bu projeyi değerli kılan bu özellikleriyle beraber içinde ve çevresinde bulunan kıymetli tarihi eserler ve tescilli binalardır. Merakla beklenen bu dönüşüm projesi, tarihi eserleri ve yapıları yeniden ayağa kaldıracak olması nedeniyle de çok değerli ve kıymetlidir.”

“KONUYLA İLGİLİ TÜM KURUMLARIN CİDDİ DESTEĞİ OLDU”

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Konya Büyükşehir Belediyesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ve Konya Müze Müdürlüğü’nün proje üzerinde büyük ve ciddi emekleri olduğuna değinen Başkan Mustafa Kavuş, “Konuyla ilgili olarak tüm devlet kurumları proje başladığı günden bu yana burada oldu. Bizden desteklerini hiç esirgemediler. Söz konusu bu destekler sayesinde inşaatlarda  hızla yükseliyor, tarih açığa çıkıyor. Tescilli binaların taşıma işi hızla sürüyor. Bu etapta iki müteahhit de birden çalışıyor. Projenin tamamının yapım işinde dört müteahhit, yıkım işinde de 2 ayrı müteahhit birden çalışıyor. Eski, miadını doldurmuş olan binaların yıkım işi sona geldi. Sırçalı ve Sultan Hamamı’nın çevresi ile Larende Caddesi’nin temizleme işi tamamlandıktan sonra orada da çalışmalar başlayacak ve proje mümkün olabilecek en kısa sürede tamamlanacak” dedi.

 

Konya'da yüzde 25 peşinat ve yüzde 20 indirimle satılık 8 arsa!

Ata GYO'dan Çanakkale projesinde 65.7 milyon TL'lik satış!

Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları İBB Meclisi'nde onaylandı! Neler değişti?


Geri Dön