28 / 04 / 2024

Ata GYO'dan Çanakkale projesinde 65.7 milyon TL'lik satış!

Ata GYO'dan Çanakkale projesinde 65.7 milyon TL'lik satış!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Çanakkale projesinden 65.772 milyon Türk Lirası gelir elde etti. Peki Ata GYO Çanakkale projesi nerede? İşte ayrıntılar...



Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Çanakkalede hayata geçirdiği projesinden KDV dahil 65.772 milyon Türk Lirası gelir elde edildiğini açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, önemli bir finansal başarıya imza atıldığına dikkat çekildi. 

Ata GYO'nun 2018 senesinde portföyüne dahil ettiği Çanakkale Projesi'nin değeri, 2018 yıl sonunda 6.4 milyon Türk Lirası şeklinde açıklanmıştı. 2023 yılının altıncı ayında yapılan son değerlemede ise projenin mevcut durum değerinin KDV hariç 41.5 milyon Türk Lirası'na yükseldiği belirlendi. 

Ata GYO dan Çanakkale projesinde 65.7 milyon TL lik satış!

ATA GYO Genel Müdürü Bedri Kurdoğlu, yapılan satış işlemi ve şirketin performansı ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Kurdoğlu, söz konusu açıklamasında "ATA GYO olarak, Çanakkale Projesi'nden elde ettiğimiz 65.7 Milyon liralık gelir sebebiyle son derece memnunuz" ifadelerine yer verdi. 

Düşük borç yükümlülükleri ile operasyonlarını sürdürürken, varlıklarının seviyelerini artırdıklarının altını çizen Bedri Kurdoğlu, "Satış işlemimiz, şirketimizin gelecekteki büyüme stratejisinin güçlü bir temelini meydana getiriyor. Satıştan elde edilen gelirler ile mali yükümlülüklerimizi yerine getirirken, yeni yatırım fırsatlarını da değerlendirmeyi sürdüreceğiz" diye konuştu. 

Hem şirkete hem de yatırımcılara değer yaratmak amacıyla çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini dile getiren Kurdoğlu, "Bu önemli gelişme, ATA GYO'nun güçlü finansal performansını ve yatırımcılarına değer sağlama konusundaki kararlılığına bir defa daha vurgu yapıyor" açıklamasında bulundu. 

Ata GYO dan Çanakkale projesinde 65.7 milyon TL lik satış!

Ata GYO Çanakkale projesi, Çanakkale İli, Merkez İlçesi, Kemalpaşa Mahallesi Kayserili Ahmet Paşa Caddesi üzerinde 175 ada 3 parselde yer alıyor. Söz konusu arsada, 813.81 metrekare inşaat alanına esas olarak 6 katlı proje planlandı. Haziran 2023 tarihli değerleme raporunda yer verilen bilgilere göre, fiziki inşaat seviyesi yüzde 50 olarak belirtildi. 

Zemin + 5 normal kat +çatı piyesinden oluşan bina inşa edilecek olan parsel sahil hattı üzerinde denize ilk imar parseli konumunda yer alıyor. 

Panora GYO,  Ankara  Çankaya'daki ÖİB arsası için imzayı attı!

Halk GYO Fatih Binası'nın değeri 86 milyon TL'yi aştı!

Emlak Konut GYO 'Düşler Vadisi'ndeki villa bloklarının kısmi kesin kabulü yapıldı!


Geri Dön