27 / 04 / 2024

Halk GYO Fatih Binası'nın değeri 86 milyon TL'yi aştı!

Halk GYO Fatih Binası'nın değeri 86 milyon TL'yi aştı!

Halk GYO'nun Fatih Binası'nın 2023 yıl sonu değeri belli oldu. Söz konusu taşınmazın toplam değeri 86 milyon TL'yi aştı.



Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Fatih Binası'nın 2023 yılsonu değerleme raporu hakkında açıklama yaptı. 

Halk GYO tarafından paylaşılan raporda, Değerleme konusu taşınmazın bulunduğu ana taşınmaz 208 m2 alanlı, 418 ada 2 parsel üzerinde olup, bodrum, zemin kat, 4 normal kat ve çatı kat olmak üzere, 3B yapı grubunda, betonarme yapı tarzında, blok nizam 7 kattan oluşuyor. Parsel üzerindeki yapı ana taşınmaz vasfında, kat irtifakı kurulmadı. Bina bir bütün olarak Halkbank tarafından kullanılıyor.

Taşınmaz konum olarak bölgenin ana arterlerinden Şeyhülislam Hayriefendi Caddesi üzerinde yer almakta olup etrafında çok sayıda tarihi nitelikli yapı ve ticari olarak kullanılan hanlar bulunuyor.

Halk GYO Fatih Binası nın değeri 86 milyon TL yi aştı!

Taşınmazların bulunduğu yer, civarının teşekkül tarzı, alt yapı ve ulaşım imkânları, cadde ve sokağa olan cephesi, alan ve konumu, yapının inşaat nizamı, sistemi, yaşı, işçilik ve malzeme kalitesi, tesisat durumu gibi değerine etken olabilecek tüm özellikleri dikkate alınmış ve mevkide detaylı piyasa araştırması yapıldı.

Bölgede yeteri kadar satılık emsal bulunması sebebi ile nihai değerleme yöntemi olarak “Pazar yaklaşımı” seçilmiştir. Buna bağlı olarak değerleme konusu taşınmazlara değeri aşağıdaki şekilde takdir edildi.

Söz konusu taşınmazın kira değeri 241 bin TL olarak açıklandı.

Öte yandan Fatih Binası'nın KDV hariç toplam yasal satış değeri 72 milyon 200 bin TL olurken, KDV dahil toplam yasal satış değeri ise 86 milyon 640 bin TL oldu.

HALK GYO KAP AÇIKLAMASI

Şirketimiz portföyünde yer alan İstanbul merkezli "Fatih Binası"na ait 2023 yılsonu değerleme raporu ektedir.

DOSYA İÇİN tıklayın


Halk GYO Şişli Binası'nın 2023 yılı değeri 152 milyon 556 TL!

Halk GYO'nun Karaköy binası 1 yılda 178 milyon TL değerlendi!


Geri Dön