29 / 06 / 2024

İŞKUR açıkladı! İŞKUR’dan girişimcilere 500 bin liraya varan hibe desteği...

İŞKUR açıkladı! İŞKUR’dan girişimcilere 500 bin liraya varan hibe desteği...

İŞKUR, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarına destek vermeyi devam ettiriyor.



Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlara hibe desteklerini 150 bin Türk Lirası'ndan 400 bin Türk Lirası'na, eski hükümlü vatandaşlara hibe desteklerini 110 bin Türk Lirası'ndan 300 bin Türk Lirası'na, korumalı işyeri projelerinde kuruluş sermayesi desteğini de 150 bin Türk Lirası'ndan 500 bin Türk Lirası'na kadar çıktığı kaydedildi. 

İŞKUR, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarına destek vermeyi sürdürüyor. 

dunya.com'da yer alan habere göre; Muğla Çalışma ve İş Kurumu tarafından iş kurmak isteyen engelli, eski hükümlü ve korumalı işyerleri kuruluşuna 500 bin liraya kadar hibe sağlanacak. 2024-2 Dönemi Proje Başvuruları ise 16 Nisan'da e-Devlet üzerinden alınmaya başlandığı ifade edildi.

İŞKUR açıkladı! İŞKUR’dan girişimcilere 500 bin liraya varan hibe desteği...

Öte yandan, engelli girişimciler için hazırlanan projelere 400 bin liralık kuruluş işlemleri desteği, işletme gideri desteği ve kuruluş desteği şeklinde hibe sağlanacak. Buna göre, eski hükümlülerin projeleri için 300 bin lira, korumalı işyerleri statü belgesi sahipleri için ise 500 bin lira destek yapılacak. 

Başvurular 7 Haziran 2024'e tarihine kadar e-Devlet üzerinden yapılacak. Hizmet Merkezlerine elden veya posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Başvuruda bulunacak engellilerin aranacak şartlar arasında İŞKUR'a kayıtlı olmaları, belirli bir sağlık kurulu raporuna sahip olmaları, 18 yaşını tamamlamış olmaları ve emekli olmamaları gibi kriterler bulunuyor. Öte yandan, girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olmaları da gerekiyor.

Eski hükümlülerin başvuru süreci Adalet Bakanlığı'nın ilgili birimleri aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda, doğrudan İl Müdürlüğüne yapılan başvurular dikkate alınmayacak. Eski hükümlülerin başvuru şartları arasında İŞKUR'a kayıtlı olmaları, 18 yaşını tamamlamış olmaları, emekli olmamaları ve belirli belgelere sahip olmaları gibi şartlar bulunmaktadır.

İŞKUR açıkladı! Türkiye genelinde şehir hastanelerine personel alımı yapılacak...

İŞKUR en çok eleman arayan sektörleri tek tek açıkladı! 

İŞKUR TYP personel alımı yapılacağını duyurdu! 1300 personele kadro açıldı...

Kira tartışması yine kanlı bitti! Kiracı, iş yeri sahibine kurşun yağdırdı!

Temmuz 2024 emekli zammı için yeni ipucu geldi! Bağ-Kur ve SSK'lıların maaşları ne kadar olacak? Hemen bakın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön