20 / 05 / 2024

İŞKUR en çok eleman arayan sektörleri tek tek açıkladı! 

İŞKUR en çok eleman arayan sektörleri tek tek açıkladı! 

İŞKUR'un açıkladığı son veriler kapsamında en çok aranan ve en kolay iş bulunan meslekler belli olduğu kaydedildi. Buna göre, Türkiye'de en çok aranan ve kolay iş bulunan meslekler hangileri?



Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işverenlere gönderdiği soru formları ile hangi sektörde, hangi elemana ihtiyaç olduğunu belirlemekteler. İŞKUR'un nisan istatistiklerine göre, ağırlığı özel sektörden oluşan işverenlerin 230 bin elemana ihtiyacı olduğu ifade edildi. Bu pozisyonların sadece 100 bini dolmuş durumda.

İstatistiklere göre, imalat sanayisinde ilk 4 ayda eleman açığı sayısı 341 bini geçtiği kaydedildi. Onu idari hizmet faaliyetleri izlemektedir.

Yine bu alanda da 128 bin 468 açık iş pozisyonu yer alıyor. Buna göre, toptan ve perakende ticaret alanında da 113 bin 509 eleman açığı yer almaktadır.

İŞKUR en çok eleman arayan sektörleri tek tek açıkladı! 

Eleman açığının en yüksek olduğu ikinci meslek grubu ise turizm ve otelcilik. İşverenlerin İŞKUR'a bildirdiği verilere göre, bu meslek grubunda 22 bine yakın eleman arandığo belirtildi.

Son dönemde özel sektör en çok bu elemanları alıyor...

Özel güvenlikçi

Turizm-otelcilik elemanı

Reyon görevlisi

Konfeksiyon işçisi

Garson

Satış elemanı

Açıklanan istatistikler kapsamında nisanda, 63 bin 105'i erkek, 37 bin 496'sı kadın olmak üzere nisanda 100 bin 601 kişi işe yerleşti. İlk 4 ayda işe yerleştirilen kişi sayısı 435 bini geçti. İŞKUR'a bildirilen eleman açığı sayısı ise 856 bin. Yani açık pozisyonların sadece yarısı dolmuş durumda.

15 kurum ve bakanlığa 22.530 personel alınacağı açıklandı! Hangi kurum kaç personel alacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı duyurdu! Bakanlık personel alımı yapacak...

İŞKUR TYP personel alımı yapılacağını duyurdu! 1300 personele kadro açıldı...

İŞKUR açıkladı! En çok eleman aranan 10 meslek...

İŞKUR TYP personel alımı yapılacağını duyurdu! 1300 personele kadro açıldı...


Geri Dön