19 / 05 / 2024

Gençlik ve Spor Bakanlığı duyurdu! Bakanlık personel alımı yapacak...

Gençlik ve Spor Bakanlığı duyurdu! Bakanlık personel alımı yapacak...

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde personel alımı gerçekleştirileceği açıklandı. Buan göre, yapılan açıklama kapsamın başvuru şartları ve başvuru nitelikleri nelerdir?



Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilecek personel alımı ilanına çevrimiçi başvurular bugün itibari ile başlamış oldu. Gençlik Bakanlığı personel alımı başvuru şartları ile başvuru nitelikleri nelerdir? 

GENÇLİK BAKANLIĞI PERSONEL ALACAK BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Buna göre, başvuru yapacak olan adayların 657 DMK’daki şartları taşıması, T.C. vatandaşı olması, askerlik ile ilişiğinin olmaması gerekir. Öte yandan, adayların ayrıca tam zamanlı çalışmaya engel durumu bulunmaması, görevini devamlı yapmaya engel sağlık sorunu olmaması, arşiv araştırması olumlu sonuçlanması şart var. KPSS puanı olmayan tüm adaylar değerlendirmede en az 70 olarak baz alınması gerekmektedir.

 Gençlik ve Spor Bakanlığı duyurdu! Bakanlık personel alımı yapacak...

BAŞVURU NİTELİKLERİ NELERDİR?

aydinlik.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Yazılım Geliştirme Uzmanı alımı 14 kadro için adayların ise “Bilgisayar mühendisliği, Yazılım mühendisliği, Elektrik mühendisliği, Elektronik mühendisliği, Elektrik-elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği bölümleri, dört yıllık eğitim veren fakültelerin diğer mühendislik bölümleri, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik” mezunu olması gerekmektedir.

Ayrıca, Siber Güvenlik Uzmanı 1 kadro ile İş Zekâsı Uzmanı alımı 1 kadro için “Bilgisayar mühendisliği, Yazılım mühendisliği, Elektrik mühendisliği, Elektronik mühendisliği, Elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği” mezunu olması gerekmektedir.

BAŞVURULAR NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?

Gençlik Spor Bakanlığı kamu personeli alımı için başvuru işlemleri online olarak yapılabilecek. 8 Mayıs ile 17 Mayıs 2024 tarihleri arasında başvurular yapılabilecek. Kılavuz: https://www.resmigazete.gov.tr/ilanlar/eskiilanlar/2024/04/20240425-4-7.pdf

Tapu ve Kadastro duyurdu! Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımı yapacak...

Merkez Bankası personel alımı yapacağını duyurdu!

Akbank açıkladı! Akbank personel alımı yapacak...

Türksat personel alımı yapacağını duyurdu! Hangi şartlarda kaç personel alınacak?


Geri Dön