İhale

Arnavutköy Taşoluk'ta konut imarlı arsa satılıyor! 

İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Arnavutköy Taşoluk'ta yer alan konut imarlı arsayı satıyor. Peki arsanın fiyatı ne kadar? 

İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından, İstanbul ili, Arnavutköy ilçesi, Taşoluk Mahallesi, 5767 ada 23 parselde yer alan arsa satışa sunuldu.

Mülkiyeti İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığında olan arsa için satış ihalesi açık teklif usulü ile 16 Ekim'de saat 10:00'da yapılacak. 

Arnavutköy Taşoluk'ta yer alan arsanın büyüklüğü 484 metrekare, imar durumu da konut alanı olarak açıklandı. 

Söz konusu arsanın geçici teminat bedeli 226 bin 950 TL, muhammen bedeli de 7 milyon 565 bin TL + KDV şeklinde belirlendi. 

Söz konusu arsa hayata geçirilmesi planlanan Kanal İstanbul projesine yakın konumda bulunuyor. Arsa, Yayla ve Fatih Caddelerinin kesişim noktasında bulunuyor. 

İlan metni: 

İSTANBUL VALİLİĞİ YATIRIM İZLEME VE KOORDİNASYON BAŞKANLIĞINDAN
TAŞINMAZ SATILACAKTIR
 

1-İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının mülkiyetinde bulunan İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi, Taşoluk Mahallesi, 5767 ada, 23 parsel sayılı, 484 m² yüzölçümlü arsanın satış işi, Başkanlığımızca 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesine göre Açık Teklif Usulü ile ihale edilecektir.

İl/İlçe
Mahalle
Ada
No
Parsel
No.
Taşınmazın Tapudaki
Yüzölçümü (m2)
Fiili Durum
 
İmar Durumu Muhammen Satış Bedeli Geçici Teminat Bedeli İhale Tarihi ve Saati
İstanbul/
Arnavutköy
Taşoluk Mah.

5767

23

484 m2
Arsa
 
 
Arsa

Konut  
Alanı

7.565.000,00-TL+KDV

226.950,00-TL

16.10.2024
10:00


2- Yukarıda nitelikleri belirtilen taşınmazın satış ihalesi, belirtilen tarih ve saatte İstanbul Valiliği Ek Hizmet Binası Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Hırka-i Şerif Mahallesi, Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Cad.), No:64 Fatih/İSTANBUL, 2. Kat Toplantı İhale Salonunda oluşturulacak komisyonca yapılacaktır. 
3- Taşınmaz malın satış şartnamesi İstanbul Valiliği Ek Hizmet Binası Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Rehberlik ve Denetim Müdürlüğünde, Hırka-i Şerif Mah. Adnan Menderes Bulvarı, No:64 /3. Kat 305 numaralı oda Fatih/İSTANBUL adresinde ücretsiz görülebilir ve taşınmaz malın şartnamesi 1.000,00-TL (BinTürkLirası) bedelin, Vakıfbank Mercan Şubesi’nde bulunan TR 91 0001 5001 5800 7305 4411 72 Başkanlık hesabına yatırılması karşılığında satın alınabilir.
4. İHALEYE KATILABİLME ŞARTLARI
İhaleye katılabilmek için kanuni ikametgâh sahibi olmak, gerekli nitelik ve yeterliliğe haiz bulunmak, istenilen teminat ve belgeleri vermek zorunludur.
İstekliler şartnamelerde yazılı belgeleri eksiksiz vermek ve Türkiye'de tebligat için adres göstermek zorundadır.
İhaleye iştirak edecekler taşınmaz mal için 1.000,00 TL bedel karşılığında şartname satın almak zorundadır.
İhaleye katılmak isteyen isteklilerin, tekliflerini 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesine göre hazırlayarak şartnamede belirtilen belgelerle ibraz etmeleri gerekmektedir.
                Kare kodlu ve doğrulanabilir elektronik belgeler ile Geçici Teminat ve Teklif Mektubu hariç şartnamede istenilen tüm belgelerin, asıl veya noter tasdikli ya da aslı yerine ihaleden önce idarenin yetkili personeli tarafından “aslı idarece görülmüştür” veya bu anlama gelecek şerh düşülen ve aslı kendilerine iade edilen belgelerin suretlerini de verebilirler.
5- Taşınmazın satış bedeli, ihale onayının alıcıya tebliğinden itibaren 15 gün içerisinde peşin olarak tahsil edilecektir.
6- İhale ile ilgili olarak her türlü vergi, resmi harç, tapu harcı, alım satım giderleri vs. tüm giderleri ödemek, alıcıya aittir.
7- Taşınmazın satış ihalesine teklif verecekler; şartnamede belirtilen belgeler ile birlikte satış şartnamesi ve 2886 sayılı Kanunun 45. maddesine uygun olarak hazırlayarak ihale başlangıç saatine kadar İstanbul Valiliği Ek Hizmet Binası Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Hırka-i Şerif Mah. Adnan Menderes Bulvarı, No:64 Fatih/İSTANBUL adresindeki Rehberlik ve Denetim Müdürlüğüne sıra numaralı alındılar karşılığında verilebileceği gibi, iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir. Belirtilen tarih ve saatten sonra verilen teklifler ve postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.
8- İhale komisyonu, gerekçesini kararda belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta tamamen serbesttir. Komisyonun ihaleyi yapmama kararına itiraz edilemez.
            İlan Olunur.

2010’da yılında 100 bin TL olan konut  şimdi kaç lira oldu? Aradaki fark dudak uçuklattı

Herkes Marmara için uyarırken, o deprem araştırmacısı 'Hepsinden daha tehlikeli diyerek' bu faya dikkat çekti!

Her ay 9 bin 77 TL yatıyor! Evde bakım parası 2024 Ekim ödemelerinde son dakika!