23 / 11 / 2024

Arsa için kritik uyarı! Bu 2 bölgeye talih kuşu

Arsa için kritik uyarı! Bu 2 bölgeye talih kuşu

Arsa alacaklar bu habere dikkat. Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin iki bölgeyi işaret ederek arsa alın çağrısında bulundu. İşte tüm detaylar...




Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla gündemi sarstı. Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin, Çatalca ve Kırklareli'deki arsaları işaret ederek hemen harekete geçin uyarısını yaptı. 

TRENE BİNMEK İÇİN HALA ZAMAN VAR
Gayrimenkul uzmanı ve piyasa avcısı Murat Gültekin, Twitter hesabı üzerinden çarpıcı bir paylaşımda bulundu. Gültekin arsa almak isteyenlere iki noktayı işaret ederek, "2024 yılında İstanbul-Edirne YHT devreye girdiği zaman Çatalca ve Kırklareli'de arsalar Lüleburgaz'da konut fiyatları çıldırmış olacak. Trene binmek için hala zaman var..." diye konuştu.

GELEN YORUM HAKLI ÇIKARTTI
Murat Gültekin'in Twitte r'da yaptığı bu paylaşımı 2.5 milyon kişi görürken yüzlerce de yorum geldi. Gültekin'in paylaşımına gelen, "15 yıldır çatalca Arnavutköy bölgesinde gayrimenkul işi yapıyorum m2 si 20 tl olan pirinç tarlaları bile 1000 tl isteniyor saçma bir fiyat oluşmuş durumda Arnavutköy'de deniz manzaralı imarlı yer 3 bin lira. Arsanın tarlanın toprağın değerlenmediği yer var mıdır? Herkes bütçesine göre yatırımını yapar. Dönümü 300.000 tl olan kırsal kesimde yatırım yapabilirsin, dönümü 3.000.000 tl olan kıyı şehirlerinde de yatırım yaparsın. 3-5 yıl içerisinde artış oranlarında çok az değişkenlik olur. Trakya’da 100 TL lik tarla depremden sonra 500 TL oldu, 3 ay içinde. Alanlarda 2-3 katı ile yeniden satışa koyuyor. Fiyat çok çok şişti. En az 3 sene bu seviyelerde kalır. Kör satıcının kör alıcısı olur misali gerçekleşen işlemlere aldanmayın." gibi yorumlar ise haklı çıkardı. 

YHT NEDİR?
Yüksek hızlı tren, saatte 200 km veya daha fazla hız yapabilen bir demiryolu taşıtıdır. Yüksek hızlı trenler, genellikle özel olarak inşa edilmiş veya iyileştirilmiş hatlarda çalışır ve hem yolcu hem de yük taşıyabilir. Yüksek hızlı trenlerin avantajları arasında seyahat süresinin kısalması, yakıt tasarrufu, çevre dostu olması ve kara yolu trafiğini azaltması sayılabilir.

Yüksek hızlı tren teknolojisi, ilk olarak 1960'larda Japonya'da geliştirildi. Japonya'nın Shinkansen (yeni ana hat) sistemi, 1964 yılında Tokyo ile Osaka arasında başladı ve bugün ülkenin çoğunu kapsıyor. Shinkansen trenleri, saatte 320 km'ye kadar hız yapabiliyor ve yılda yaklaşık 400 milyon yolcu taşıyor.

Dünyada yüksek hızlı tren kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Avrupa'da, Fransa, Almanya, İspanya, İtalya, İngiltere ve diğer ülkelerde yüksek hızlı tren hatları bulunuyor. Çin, dünyanın en uzun ve en yoğun yüksek hızlı tren ağına sahip. ABD'de ise sadece Kuzeydoğu Koridoru'nda Amtrak'ın Acela Express servisi yüksek hızlı tren olarak kabul ediliyor.

Yüksek hızlı trenler, gelecekte demiryolu ulaşımının önemli bir parçası olmaya devam edecek gibi görünüyor. Yeni teknolojiler, daha yüksek hızlar, daha düşük maliyetler ve daha fazla güvenlik sağlamayı amaçlıyor. Örneğin, manyetik levitasyon (maglev) teknolojisi, trenleri raylardan havaya kaldırarak sürtünmeyi ortadan kaldırıyor ve saatte 600 km'ye kadar hızlara ulaşılmasını mümkün kılıyor.


Geri Dön