28 / 04 / 2024

İstanbul'da yaşayanlar dikkat! Deprem bekleyenler için acil uyarı! Büyük deprem hakkında son dakika! Hemen bakın!

İstanbul'da yaşayanlar dikkat! Deprem bekleyenler için acil uyarı! Büyük deprem hakkında son dakika! Hemen bakın!

İstanbul için kritik uyarı: Deprem tehlikesi 4 kat arttı, kaçış yok! Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan son dakika uyarısı resmen geldi. Türkiye'deki fay hatlarının sayısının 500'ü geçtiğini söyleyen Ersoy, deprem tehlikesinin son 31 yılda 3,5 ila 4 kat arttığını belirtti.



Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Deprem Tehlikesi ve İstanbul" başlıklı panelde önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'deki fay hatlarının sayısının 500'ü geçtiğini söyleyen Ersoy, deprem tehlikesinin son 31 yılda 3,5 ila 4 kat arttığını belirtti.

İstanbul da yaşayanlar dikkat! Deprem bekleyenler için acil uyarı! Büyük deprem hakkında son dakika! Hemen bakın!

Özellikle İstanbul ve çevresindeki yaklaşık 100 bin yapı stoğunun, özellikle alüvyon gibi yumuşak zeminler üzerinde bulunanların, derhal ele alınarak, yıkılabilecek binaların hemen yıkılması ve yeniden yapılması gerektiğini vurguladı. İstanbul'da 24 yıl boyunca beklenen bir deprem gerçekleşmedi ve bu bekleyişin uzun sürmeyebileceğine dikkat çekti. Ayrıca deprem potansiyeli olan bölgeler hakkında bilgi verdi ve insanların deprem farkındalığına sahip olmaları gerektiğini ancak bunu paranoyak bir korkuya dönüştürmemeleri gerektiğini söyledi.

İstanbul'da yaşayanlar dikkat! Deprem bekleyenler için acil uyarı! Büyük deprem hakkında son dakika uyarısı! Hemen bakın, sonra pişman olur!..İşte ayrıntılar...


Geri Dön