29 / 04 / 2024

Deprem uzmanından Marmara için flaş uyarı: Büyük depremlerin ilk ayak sesleri! 

Deprem uzmanından Marmara için flaş uyarı: Büyük depremlerin ilk ayak sesleri! 

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, son zamanlarda peş peşe meydana gelen depremler ile ilgili konuştu. Güney Marmara'ya dikkat çeken Ersoy, büyük depremlerin ilk ayak sesleri uyarısında bulundu. İşte ayrıntılar...



6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7 büyük depremin ardından, 11 ilde büyük yıkım oluştu ve 50 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerden sonra, Türkiye'nin genelinde deprem hareketliliği arttı. 

Her gün başka bir ilden yeni deprem haberi geliyor. Son olarak Marmara Denizi, Antalya ve Hatay Kırıkhan'da 4'ün üzerinde peş peşe depremler oldu. 

Milyonlarca vatandaş, sıklaşan deprem aktivitelerinin ardından, deprem uzmanlarının yorumlarını ve hangi bölgelerde büyük deprem riski olduğunu araştırmaya başladı. 

Deprem uzmanından Marmara için flaş uyarı: Büyük depremlerin ilk ayak sesleri! 

3 YILDA OLACAK DEPREMLER 10 AYDA OLDU 

CNN Türk'te yer alan habere göre; deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, peş peşe meydana gelen bu depremlerle ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. 

Şükrü Ersoy, 11 şehrimizi etkileyen depremin üzerinden neredeyse 1 sene geçeceğine dikkat çekti ve "Türkiye'deki fay hatları ise o günden beri hiç olmadığı kadar aktif" açıklamasında bulundu. 

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "6 Şubat depremlerinden sonra Türkiye'deki deprem sayılarında ciddi bir artış yaşandı. Şu 10 aylık süre içinde sanıyorum 65-66 bin deprem kaydedildi. Bu 3 senede olması gereken deprem sayısıdır" dedi ve 3 senede olması gereken depremin 10 ay gibi bir sürede olduğunu yineledi.

Deprem uzmanından Marmara için flaş uyarı: Büyük depremlerin ilk ayak sesleri!  

BÜYÜK DEPREMLERİN İLK AYAK SESLERİ 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, son olarak Marmara Denizi 4.1, Antalya 4.4 ve son olarak Hatay Kırıkhan 4.8 büyüklüklerindeki depremler ile ilgili de konuştu ve yaşanan bu depremler neye işaret ettiğini açıkladı. 

Prof. Dr. Ersoy, bu depremlerin gelecekte yaşanabilecek büyük depremlerin ilk ayak sesleri olarak algılanabileceğine dikkat çekti. 

Avşa açıklarında meydana gelen depremin yeni bir bölgeyi işaret ettiğine vurgu yapan Şükrü Ersoy, "Gelecekte Güney Marmara'da kara üzerinde bile bir deprem meydana gelebilir. Biraz o tarafa bakılması gerekiyor" ifadelerine yer verdi. 

Ersoy, hemen güneyde Yence-Gönen depremi olduğuna dikkat çekti ve "7.2 büyük bir deprem, büyük bir yıkım oluşturmuştu" diye konuştu. 

Deprem uzmanından Marmara için flaş uyarı: Büyük depremlerin ilk ayak sesleri! 

ARTÇI DEPREMLER DEVAM EDECEK 

Uzmanlar, özellikle 6 Şubat depremlerinin etkilediği 11 kente dikkat çekiyor. 

Prof. Dr. Ersoy da "6 Şubat'ta altından fay geçtiği için büyük deprem yaşandı. 4.8 bir artçı deprem. Yani büyük bir depremin habercisi falan değil, büyük deprem zaten yaşandı" dedi ve bu artçıları bölgenin yaşamaya devam edeceğini vurguladı. 

Bazen artçıların büyük olacağına değinen Şükrü Ersoy, "4.8 küçük değil. Hasarlı binalarda bile yıkımlara neden olabilir. Bu sebeple vatandaşların hasarlı binaların yakınından geçmemesi ve içine girmemesi gerekir" uyarılarında bulunarak açıklamasını tamamladı. 

Bakan Özhaseki'den çelik ev vurgusu! 9 büyüklüğünde deprem olsa bile yıkılmayacak!

Antalya'da 4.2 şiddetinde deprem oldu! AFAD açıkladı: SON DAKİKA!

İstanbul'da deprem riski en çok hangi ilçe ve mahallelerde? AFAD açıkladı: Fay hattı haritasına göre en riskli yerler! 


Geri Dön