28 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki'den çelik ev vurgusu! 9 büyüklüğünde deprem olsa bile yıkılmayacak!

Bakan Özhaseki'den çelik ev vurgusu! 9 büyüklüğünde deprem olsa bile yıkılmayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde çelikten köy evlerinin yapılmasının bilim insanları tarafından önerildiğini belirterek 100 bine yakın çelik ev yapılacağını ve  9 büyüklüğünde deprem bile olsa yıkılmayacak evler olacağını açıkladı. 



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde çelikten köy evlerinin yapılmasının bilim insanları tarafından önerildiğini söyleyerek "Ne kadar çelik gideceğini çıkardık, çelikçilerle konuştuk, fiyatlarını aldık. 100 bine yakın çelik ev yapılacak. 9 büyüklüğünde deprem bile olsa yıkılmayacak bir ev tipi olacak. Bu teknolojinin de Türkiye’ye kazandırılması lazım" dedi. 

BAKAN ÖZHASEKİ: 100 BİNE YAKIN ÇELİK EV YAPILACAK'

Deprem bölgesinde çelikten köy evlerinin yapılmasının bilim insanları tarafından Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası’nda önerildiğini vurgusunu yapan Bakan Özhaseki, Kentsel Dönüşüm Şurasında şuraların taviyelerinin  tek katlı köy evlerinin çelikten yapılması konusunda olduğunu belirtti.

Özhaseki çelik evlerle ilgili '' Ne kadar çelik gideceğini çıkardık, çelikçilerle konuştuk, fiyatlarını aldık. Önümüzdeki haftadan itibaren ihaleler çıkmaya başlıyor. Ne kadar çelik ev üreten insan varsa buyursun. 100 bine yakın çelik ev yapılacak.'' dedi.

9 büyüklüğünde deprem olsa bile bu evlerin yıkılmayacak bir ev tipi olacağının vurgusunu yapan Özhaseki, bu teknolojinin de Türkiye’ye kazandırılması geektiğinin altını çizdi. 

 Bakan Özhaseki den çelik ev vurgusu! 9 büyüklüğünde deprem olsa bile yıkılmayacak!

46 BİN KONUT TESLİM EDİLECEK

Bakanlık bütçesinin deprem konutları için yeterli olmadığı iddialarına yanıt veren Bakan Özhaseki, yaklaşık 200 bin konutun inşasına başlandığını ve 46 bin konutu, sene başına kadar teslim edeceklerini açıkladı.

Bakan Özhaseki, ayrıca, 200 bin konutun bedelinin AFAD tarafından verileceğini hatırlatarak, ''Bizim bütçelerde gözükmüyor. Ama bizler de bütün imkan ve kabiliyetlerimizi bu bölgelerde kullanacağız" ifadelerini kullandı.

 

''DEPREM BÖLGESİ DIŞINDAKİ BELEDİYELERE KREDİ VERMİYORUZ''

İller Bankası’nın tüm imkanlarıyla deprem bölgesine odaklandığını belirten Bakan Özhaseki, deprem bölgesi dışındaki belediyelere kredi vermediklerini ve hibeleri kaldırdıklarını açıkladı.

Şu anda 1 milyon 900 bin kadar vatandaşın evinin dışında veya konteyner kentlerde yaşadığını söyleyen Özhaseki ''Siz elinizde bir imkan olsa afet bölgesinde mi kullanırsınız yoksa 'şurada bir sosyal tesis yapacağım, alt geçit yapacağım' diyen belediyeye mi verirsiniz? Vicdan meselesi bu. O yüzden elimizde ne var ne yok durdurduk, vermiyoruz. Ne kadar bütçemiz varsa hepsini deprem bölgesine gönderiyoruz.” dedi. 

Deprem bölgesinde 46 bin konut yıl sonunda teslim edilecek! 

Bakan Özhaseki’den TOKİ’ye övgü: ‘Küçümsenen, dalga geçilen TOKİ, depremde sınıfı geçti’

Geri Dön