29 / 04 / 2024

Deprem bölgesinde 46 bin konut yıl sonunda teslim edilecek! 

Deprem bölgesinde 46 bin konut yıl sonunda teslim edilecek! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde 200 bin konutun yapımının sürdüğünü vurguladı ve teslim edilecek konut sayısını paylaştı. İşte ayrıntılar...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesi ile ilgili son dakika gelişmelerini sık sık paylaşıyor. Bakan Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde şehir merkezlerini ve şehirlerin en önemli prestijli caddelerini Bakanlık olarak yapacaklarına dikkat çekti. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulunan Bakan Özhaseki, Türkiye genelinde yaklaşık 6 milyon bağımsız bölümün risk altında olduğuna, 2 milyon bağımsız bölümün acil dönüşmesi gerektiğine, bu sayının 600 bininin İstanbul’da olduğuna dikkat çekti. 

Deprem bölgesinde 46 bin konut yıl sonunda teslim edilecek! 

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre; Bakan Mehmet Özhaseki, söz konusu açıklamasında "Şehir merkezlerimizi ve şehirlerimizin en önemli prestijli caddelerini Bakanlık olarak biz yapacağız. Bir şehrin sembolü; merkezleridir, kent meydanlarıdır. Bu meydanlar yüzlerce sene yaşayacak ve kartpostallara, şiirlere, şarkılara konu olacak" dedi ve buradaki imar faaliyetinden sonra kent merkezlerinin çeperlerindeki zemin etütleri yapılmış güvenli alanlarda vatandaşların Yerinde Dönüşüm’le kendi konutlarını yapacaklarının altını çizdi. 

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN MALİYETİ 110 MİLYAR DOLAR 

6 Şubat’ta yaşanan depremin maliyeti ile ilgili de konuşan Özhaseki, depremin 18 şehre zarar verdiğini, 14 milyon insanı etkilediğini aktardı ve "680 bin konut, 170 bin dükkân/depo/ahır gibi bağımsız bölümün ağır hasar alarak kullanılamaz hale geldiğini belriledik. Oluşan maliyet 110 milyar dolar" ifadelerini kullandı. 

Bakan Özhaseki, deprem bölgesinde 200 bin konutun yapımının sürdüğünü, senenin sonuna kadar 41 bin konut ve 5 bin köy evini hak sahiplerine teslim edeceklerini vurguladı. 

Deprem bölgesinde 46 bin konut yıl sonunda teslim edilecek! 

İstanbul'da da dönüşümün hızlanması için bir kampanya açıklanmış; riskli evlerin dönüşümünde maliyetin yarısını devletin üstleneceği ifade edilmişti. 

Yarısı Bizden’ kampanyasına 1 milyon 233 bin bağımsız bölüm için başvuru geldiğinin altını çizen Bakan Özhaseki, 72 bin bağımsız bölüm için yani yaklaşık 14 bin riskli binada hak sahiplerinin yüzde yüz uzlaşma sağlandığına dikkat çekti. 

Özhaseki, söz konusu açıklamasını "Yarısı Bizden kampanyamızla en az 200 bin konut dönüştürülecek. Rezerv alanlarda 350 bin konut yapacağız. Engelleri ortadan kaldıracak yasa çalışmamızla dönüşüme hız kazandıracağız" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Hatay'da 370 kişiye mezar olan binanın müteahhitlerine yine deprem bölgesinde konut ihalesi verildi!

Bakanlıktan çevre katliamına geçiş yok! Belediye geri adım attı!

Türk Yatırım Fonu anlaşması Resmi Gazete’de yayımlandı!


Geri Dön